Shiffrinová je opäť v pohode, Vlhová silnejšia. Ako vidia experti ich súboj?

Petra Vlhová (vľavo) a Mikaela Shiffrinová.
Petra Vlhová (vľavo) a Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|17. okt 2022 o 15:50

Lyžiarky sa sústredia na Svetový pohár aj na majstrovstvá sveta.

BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová odštartuje ďalší ročník Svetového pohára alpských lyžiarov v sobotu 22. októbra v rakúskom stredisku Sölden. 

Úvodné preteky obrovského slalomu načrtnú, ako bude vyzerať sezóna 2022/2023. „Nie je pravidlo, že kto zájde výborne prvé preteky, tak bude jazdiť výborne celú sezónu,“ zdôraznil lyžiarsky tréner Pavel Šťastný. 

Komisia Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) schválila 41 pretekov Svetového pohára žien, čo je o štyri viac ako minulý rok. Vrcholom sezóny sú majstrovstvá sveta vo francúzskych strediskách Courchevel a Méribel. 

Liptovská rodáčka obhajuje malý krištáľový glóbus za slalom. V celkom poradí skončila na 2. mieste za Američankou Mikaelou Shiffrinovou.

Petrine slniečko

Petra Vlhová sa v blížiacej sezóne predstaví primárne v technických disciplínach. Na programe je desať súťaží obrovského slalomu a jedenásť slalomových pretekov v dvanástich strediskách. 

Počas letného sústredenia sa Slovenka venovala aj tréningu super G a je možné, že sa počas sezóny v tejto disciplíne predstaví. 

„Videl som Petru trénovať na švajčiarskom ľadovci Saas Fee a môžem potvrdiť, že je vo výbornej kondícii a skvele naladená. Verím, že slovenskému lyžovaniu urobí radosť. 

V tíme je výborná atmosféra. Nová fyzioterapeutka sa stále usmieva a prenáša pozitívnu energiu na lyžiarku. Petra mi povedala, že by sme boli v kýbli, ak by sme sa neusmievali. Nálada je perfektná. Je dobré, že má vedľa seba takú osobu,“ povedal Šťastný. 

Rakúšania stavili na jednu kartu

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová je opäť v pohode, Vlhová silnejšia. Ako vidia experti ich súboj?