Najtvrdší šport mieri do finále. V Nitre sa chystajú na sviatok po vzore Super Bowlu

Nitra hostí finále českého Super Bowlu.
Nitra hostí finále českého Super Bowlu. (Autor: Robert Kmeťo)
Sportnet|4. júl 2024 o 16:10

Proti domácemu tímu Nitra Knights sa postavia rytieri zo Znojma.

BRATISLAVA. Czech Bowl je hlavným podujatím plnokontaktného športu, ktorý zaujal tvrdosťou, taktickosťou a všestrannosťou.

Očakávané veľké finále českej ligy amerického futbalu sa odohrá 13. júla 2024 (sobota) na zrenovovanom futbalovom štadióne v Nitre od 18:00. Proti domácemu tímu Nitra Knights sa postavia rytieri zo Znojma.

Na ihrisku sa počas samotného duelu amerického futbalu vystrieda takmer 100 hráčov, ktorí oplývajú agilnosťou, rýchlosťou či tvrdosťou.

Podľa mnohých svetových športových odborníkov je práve americký futbal najtaktickejší a zároveň najtvrdší šport na svete, pričom v tomto smere by mal prevýšiť i samotné MMA.

Pri atakovaní zo strany súperov totiž hráči často netušia, z ktorej strany príde tvrdý kontakt v plnej rýchlosti od zvyčajne dobre stavaného protihráča.

Finálovým zápasom najslávnejšej ligy amerického futbalu NFL je Super Bowl, ktorý je každoročne jednou z najsledovanejších športových udalostí.

Rovnako ako na zámorskom evente, ani na Czech Bowl nebude chýbať bohatý program, vrátane detskej zóny či tradičnej polčasovej šou.

„Rozhodovalo kvalitné zázemie pre televízny prenos, štadión v Nitre taktiež pôsobí dobre vizuálne a bonusom by mohla byť aj účasť domáceho tímu vo finále,“ komentoval výber tohto miesta podpredseda Českej asociácie amerického futbalu Radim Kroulík. 

Hráči Nitra Knights už dosiahli v tejto sezóne pomyselné „double“.

Nielenže pritiahli finálový zápas českej najvyššej ligy prvýkrát na Slovensko, ale rovnako prvýkrát v histórii zabojuje o titul slovenský tím. Na zápasy v Nitre chodí s pravidelnosťou viac ako 1000 divákov.

„Za celý klub Nitra Knights môžeme povedať, že sme neskutočne šťastní z toho, že môžeme hostiť finále. Asociácia aj fanúšikovia v Nitre a v celej lige už o nás dlhodobo vedia, že si zakladáme na čo najväčšom športovom zážitku.“ 

Ten bude pre celé mesto umocnený aj tým, že sa nám podarilo dostať do finále. Pred Czech Bowl otvárame brány nielen pre fanúšikov oboch tímov, ale pre všetkých milovníkov tohto športu.

Pre ľudí z celého Slovenska a Česka, ktorí si rozhodne prídu na svoje aj v spoločnosti kamarátov či ich ratolestí," konštatoval generálny partner klubu Samuel Vetrák, ktorý stojí za výrazným vzostupom amerického futbalu v Nitre.  

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Najtvrdší šport mieri do finále. V Nitre sa chystajú na sviatok po vzore Super Bowlu