Taký súdržný tím ešte nezažili. Nitra chce po triumfe v Czech Bowle napredovať

Oslavy hráčov Nitry Knights po triumfe v Czech Bowle
Oslavy hráčov Nitry Knights po triumfe v Czech Bowle (Autor: Martin Detvan/Nitra Knights)
TASR|15. júl 2024 o 15:07

Ako prvý slovenský tím triumfovala v českej súťaži.

NITRA. Slovenský klub amerického futbalu Nitra Knights sa po triumfe vo finále Czech Bowlu chystá rozširovať svoje rady.

V sobotnom zápase na Štadióne pod Zoborom zdolal Znojmo Knights 35:28 po predĺžení a stal sa prvým tímom zo Slovenska, ktorý triumfoval v 31-ročnej histórii najvyššej českej súťaže.

Hráči Nitry si uchmatli víťazstvo pred domácimi divákmi, šlo vôbec o prvé finále Snapbacks ligy hrajúce sa na Slovensku.

"Tak súdržný a silný tím som v kariére ešte nezažil. Nitra je teraz mesto dvojnásobných majstrov, sme šťastní a hrdí na to, že sme mohli toto krásne mesto potešiť znova," skonštatoval jeden z najlepších hráčov kádra Gorazd Lazorík.

Pripomenul, že veľká časť tímu predtým nehrala žiadne finále: "Hrali sme v sezóne jedenásť duelov. Odohrali sme z nich desať podarených a povedali sme si, že chceme hrať s rovnakým nastavením aj teraz. Pre každého z nás bola výhra v tomto finále najviac, čo sme doposiaľ športovo dosiahli."

Lazorík verí, že sobotný triumf bude tím motivovať k ďalšiemu rastu. "Čaká nás pokračovanie v práci. Chceme rozširovať štruktúry, hráčsky káder rovnako.

Pripravujeme nábor pre nových hráčov na september. Sme stále v procese, v ktorom musíme rásť a zároveň nahrádzať generáciu starších hráčov.

Chceme vybudovať dlhodobo udržateľný program, ktorý by bol postavený na štruktúrach a procesoch, ktoré sú opakovateľné. Teda nie len na jeden či dva roky," povedal 33-ročný wide-receiver.

Americký futbal nabral v Nitre na popularite prevažne v uplynulých dvoch rokoch, zápasy pravidelne sledovala tisícka fanúšikov. Podľa tlačovej správy klubu sa na tom z veľkej časti podieľal generálny partner Nitranov Samuel Vetrák.

"Prišiel som vlani a zaviazal som sa, že v Knights budeme šíriť dobré meno nielen klubu, ale rovnako amerického futbalu na Slovensku," uviedol Vetrák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Taký súdržný tím ešte nezažili. Nitra chce po triumfe v Czech Bowle napredovať