V USA píšu, že Brady skončil. Sú to len dohady, reaguje jeho otec

Tom Brady po víťazstve v Super Bowle v roku 2017.
Tom Brady po víťazstve v Super Bowle v roku 2017. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|29. jan 2022 o 21:30 (aktualizované 30. jan 2022 o 00:00)

Sedemkrát uspel v slávnom Super Bowle.

NEW YORK. Jeden z najlepších hráčov v histórii amerického futbalu Tom Brady po 22 sezónach strávených v NFL definitívne ukončil svoju úspešnú kariéru.

Informoval o tom expert na zámorskú profiligu Ian Rapoport a neskôr túto správu potvrdila NFL prostredníctvom svojich sociálnych sietí.

Na prvý pohľad bolo všetko jasné. Bývalí spoluhráči ďakovali Bradymu, že s ním mohli hrať a fanúšikovia spomínali na tie najlepšie momenty, o ktoré v kariére 44-ročného quarterbacka rozhodne nebola núdza.

O pár hodín neskôr sa však koniec sedemnásobného víťaza Super Bowlu už nezdá byť taký jednoznačný. Na sociálnych sieťach sa objavili protichodné správy o tom, že Brady koniec svojej kariéry oficiálne nepotvrdil.

Bradyho otec: Sú to len dohady

Mike Giardi, insider NFL na twitteri napísal:

"Hovoril som s Tomom Bradym starším, ktorý mi povedal, citujem: Mike, tieto správy sú len dohady. Tommy neurobil konečné rozhodnutie. Každopádne, ktokoľvek tvrdí, že áno, tak sa absolútne mýli."

A hoci NFL na sociálnych sieťach má naďalej správy o konci kariéry Toma Bradyho, faktom naďalej zostáva, že jeho súčasný zamestnávateľ, teda Tampa Bay Buccaneers, so žiadnou takouto správou neprišiel.

Ian Rapoport v ďalšom videu povedal, že predpokladá, že otázkou nie je či Brady skončí alebo nie, ale ide o to, kedy to bude oznámené.

Don Yee, agent najlepšieho quaterbacka histórie, pre New York Times povedal, že Brady je jedinou osobou, kto vyjadrí svoje plány úplne presne.

Brady vlani s Tampou získal Super Bowl, no tento rok sa porúčal už v divíznom kole, keď Bucks na domácom ihrisku nestačili na Los Angeles Rams.

Po tejto prehre (27:30) sa začalo hovoriť o možnom konci legendárneho hráča s číslom 12. Tréner Bruce Arians sa však nedávno vyjadril, že si jeho koniec nevie predstaviť a bol by šokovaný, keby sa tak stalo.

Budú sa o ňom písať učebnice

Brady bol draftovaný v roku 2000, keď si ho až v šiestom kole a celkovo zo 199. miesta vybrali New England Patriots. Vtedy ešte vedenie klubu z Foxborough, predmestia Bostonu, netušilo, aký majstrovský ťah urobilo.

Na Gillette Stadium hrával Brady pod vedením trénera Billa Belichicka v rokoch 2000-2019 a získal tu šesť titulov. Stal sa miláčikom tribún a fanúšikovia so slzami v očiach sprevádzali jeho nečakaný odchod do Tampy.

Zrejme najpamätnejší zápas odohral Brady v roku 2017. V Super Bowle prehrávali Patriots s Atlantou Falcons 3:28, ale napokon dokázali zvíťaziť po predĺžení.

Aktuálne je Brady rekordérom v počte pasových touchdownov (624) a tiež v štatistike najviac získaných pasových yardov (84 250). 

Pri jeho mene však svieti mnoho ďalších rekordov a ako novinár Kevin Patra vtipne napísal, bolo by ľahšie vymenovať rekordy, ktorých Brady nie je držiteľom.

"Za mňa je to najlepší hráč všetkých čias, hoci nie som jeho veľký fanúšik. Som však rád, že žijeme v dobe hráča, o ktorom sa budú písať učebnice amerického futbalu," povedal o Bradym prvý slovenský komentátor NFL Ladislav Fabo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»V USA píšu, že Brady skončil. Sú to len dohady, reaguje jeho otec