Iba 24-ročný hráč NFL skolaboval počas zápasu. Jeho stav je kritický

Hráč amerického futbalu Damar Hamlin v drese Buffala Bills.
Hráč amerického futbalu Damar Hamlin v drese Buffala Bills. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|3. jan 2023 o 09:15 (aktualizované 3. jan 2023 o 13:50)

Safety tímu Buffalo Bills mal zástavu srdca.

CINCINNATI. Pondelkový duel zámorskej profiligy v americkom futbale (NFL) medzi tímami Cincinnati Bengals a Buffalo Bills nedohrali, dôvodom bol kolaps jedného z hráčov hostí.

Priamo na ihrisku totiž Damar Hamlin utrpel srdcovú príhodu, po ktorej je v nemocnici v kritickom stave. Stalo sa tak pri tvrdom strete s Tee Higginsom z domáceho tímu, Bengals v tej chvíli viedli 7:3.

"Priamo na ihrisku sa lekárom podarilo obnoviť činnosť srdca a previezli ho do nemocnice na ďalšie vyšetrenia a liečbu. Aktuálne je pod sedatívami a jeho stav je kritický," informoval klub Buffalo Bills prostredníctvom tlačového vyhlásenia.

Incident sa udial ešte v prvej štvrtine pondelkového duelu 17. kola, v ktorom proti sebe nastúpili tímy z čela tabuľky Americkej konferencie.

Bills sú v priebežnom hodnotení na 2. priečke iba o jedno víťazstvo pred Bengals na tretej priečke. Termín dohrávky stretnutia nie je známy.

Kým lekári priamo na ihrisku oživovali 24-ročného Hamlina, jeho spoluhráči okolo daného priestoru vytvorili kruh, aby nepríjemnú situáciu nemohlo detailne sledovať okolie. Viacerí športovci pritom plakali.

Napriek tomu, že sa u Hamlina podarilo obnoviť činnosť srdca a previezli ho do nemocnice, duel už nepokračoval. Jeho aktéri totiž boli poriadne otrasení.

"Hráčska asociácia NFLPA a celá komunita sa modlia za Damara Hamlina. Sme v kontakte s vedeniami oboch klubov aj s predstaviteľmi NFL. Najpodstatnejšie je teraz Damarove zdravie a jeho stav," uviedli zástupcovia NFLPA.

Ak nepadne iný verdikt, duel by mali dohrať v blízkej budúcnosti, pretože v NFL sa končí základná časť a už 14. januára by sa mali hrať prvé súboje vyraďovačky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Iba 24-ročný hráč NFL skolaboval počas zápasu. Jeho stav je kritický