Američanov na Davisovom pohári povedie Jim Courier

SITA|2. okt 2010 o 09:41

Jim Courier zdolal vo výberovom konaní Todda Martina i Brada Gilberta a stane sa novým kapitánom americkej reprezentácie tenistov v Davisovom pohári.

NEW YORK. Jim Courier zdolal vo výberovom konaní Todda Martina i Brada Gilberta a stane sa novým kapitánom americkej reprezentácie tenistov v Davisovom pohári, tvrdí Inside Tennis s odvolaním sa na nemenované zdroje.

Národná asociácia USTA hľadá nástupcu Patricka McEnroa, ktorý pred septembrovým barážovým zápasom proti Kolumbii oznámil, že po desiatich rokoch na lavičke skladá funkciu.

Američania si napokon v Bogote zachovali príslušnosť k 16-člennej svetovej skupine. V neprítomnosti Andyho Roddicka, ktorý vynechal celú túto daviscupovú sezónu, ale aj Jamesa Blaka za zenitom a deblistov Boba a Mika Bryanovcov (odmietli plánovanú nomináciu len jedného z nich) bol hrdinom duelu na antuke v extrémnej nadmorskej výške Mardy Fish.

Získal dva singlové body zhodne v päťsetových drámach a radoval sa aj vo štvorhre po boku Johna Isnera. USA budú na marcové osemfinálové 1. kolo ročníka 2011 znova cestovať do Južnej Ameriky, tentoraz pôjde o Čile.

Spojené štáty sú s 32 triumfami najúspešnejšou krajinou v histórii Davis Cupu, naposledy získali "šalátovú" misu v sezóne 2007.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Američanov na Davisovom pohári povedie Jim Courier