Od šťastia vystískala navádzačku. Pozrite si zlatú pekinskú jazdu Rexovej

Alexandra Rexová.
Alexandra Rexová. (Autor: SPV - Roman Benický)
Sportnet|6. mar 2022 o 11:30

Slovenka štartuje na prvej paralympiáde v živote.

PEKING. Slovensko získalo na zimných paralympijských hrách v čínskom Pekingu ďalšiu zlatú medailu. Na skúsenú Henrietu Farkašovú nadviazala len 16-ročná paralympijská debutantka Alexandra Rexová.

Slovenská tínedžerka ovládla super-G zrakovo znevýhodnených žien s pomocou navádzačky Evy Trajčíkovej, ktorá prišla do Pekingu neskôr pre problémy s testom na koronavírus.

V sobotňajšom zjazde za ňu zaskakoval tréner Martin Makovník. Rexová skončila v sobotňajšom zjazde na štvrtom mieste.

"Ani tomu nemôžem uveriť, že práve ja som dnes vyhrala. To je sen. Pred štyrmi rokmi som vítala po príchode z Pjongčangu Heňu aj Kraka s otvorenými očami. Ešte som im vykala. A dnes mám zlato. Úžasné," povedala víťazka Rexová.

Slovensko má v Pekingu na konte už dve zlaté medaily. Šanca na ďalšie medailové zisky bude ešte v troch disciplínach - alpská kombinácia, obrovský slalom a slalom.

Celkovo má SR zo zimných paralympiád na konte už 57 medailí (17 zlatých, 21 strieborných, 19 bronzových), až 53 z nich si vybojovalo v paraalpskom lyžovaní.

V Číne obhajuje 11 medailí, z toho šesť zlatých. O všetky sa pred štyrmi rokmi v Pjongčangu postarali práve paraalpskí lyžiari.

Všetky informácie o paralympiáde 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Od šťastia vystískala navádzačku. Pozrite si zlatú pekinskú jazdu Rexovej