Alexandersson oznámil ukončenie kariéry

SITA|1. okt 2008 o 20:05

Tridsaťšesťročný Švéd urobil životné rozhodnutie.

ŠTOKHOLM. Kapitán švédskeho futbalového klubu IFK Göteborg a bývalý švédsky reprezentant Niclas Alexandersson oznámil ukončenie aktívnej kariéry po skončení aktuálneho ročníka najvyššej súťaže 2008/2009.

Tridsaťšesťročný hráč strelil v národnom drese v 109 stretnutiach celkovo sedem gólov, po júnovom európskom šampionáte však oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry. "Táto sezóna je mojou poslednou," skonštatoval Alexandersson a dodal: "Telo ma niekedy prestáva poslúchať a nemám energiu, ktorá by ma motivovala do ďalšej sezóny." Göteborg je šesť kôl pred záverom aktuálneho ročníka na 4. mieste tabuľky, na vedúci Kalmar stráca 13 bodov.

Alexandersson začal svoju profesionálnu kariéru v Halmstade v roku 1988 a o osem rokov neskôr pomohol IFK Götebor k zisku majstrovského titulu. Počas svojej kariéry pôsobil aj v anglických kluboch Sheffield Wednesday, Everton a West Ham. Na jej sklonku sa vrátil do Göteborgu, s ktorým v roku 2007 opäť získal triumf v domácej súťaži. Alexandersson však ako najsvetlejší moment svojej kariéry hodnotí gól, ktorý strelil v skupinovej fáze majstrovstiev sveta v roku 2002 Angličanom (1:1). "Najviac mi v mysli zostal gól proti Angličanom," skonštatoval rodák z Halmstadu.

Nachádzate sa tu:
Domov