Procházková v Lotyšsku trikrát vyhrala v behu na kolieskových lyžiach

Alena Procházková.
Alena Procházková. (Autor: TASR)
SITA|13. aug 2017 o 17:34

Aktuálne je i líderkou celkového poradia v SP na kolieskových lyžiach.

MADONA. Slovenská reprezentantka Alena Procházková dosiahla cez víkend tri víťazstvá na pretekoch Svetového pohára v behu na kolieskových lyžiach v lotyšskom stredisku Madona.

Tridsaťtriročná rodáčka z Banskej Bystrice bola najrýchlejšia v piatok v šprinte voľnou technikou. V sobotu zopakovala svoj triumf na 5 km klasickou technikou a o deň neskôr si pripísala víťazstvo aj v korčuliarskej desiatke s hendikepovým štartom.

S výjazdom do Lotyšska sme spokojní. Alenka vyhrala všetky disciplíny aj celkovú minitour v tomto kole Svetového pohára. Aktuálne je i líderkou celkového poradia v SP na kolieskových lyžiach.


Ján Valuška, tréner Aleny Procházkovej

"S výkonmi v Madone som spokojná. Výborne som si zasúťažila aj potrénovala. Preteky boli dosť náročné, koliesková trať má ťažký profil. Prakticky sa nedá vôbec nikde oddychovať. Boli tam prudké zjazdy aj stúpania i technicky náročné zákruty. Škoda, že takú dráhu nemáme na Slovensku, určite by to podstatne pomohlo všetkým športovcom v príprave na zimu. Som nesmierne rada, že som v piatok prvýkrát vôbec vyhrala preteky SP na kolieskových lyžiach v disciplíne šprint a podarilo sa mi to zopakovať aj na dlhých tratiach, v sobotu na klasickej i v nedeľu voľnou technikou," vyjadrila sa Alena Procházková.

Výkony svojej zverenky pochválil aj tréner Ján Valuška. "S výjazdom do Lotyšska sme spokojní. Je tu veľmi kvalitná koliesková dráha aj terény na behanie. Alenka vyhrala všetky disciplíny aj celkovú minitour v tomto kole Svetového pohára. Aktuálne je i líderkou celkového poradia v SP na kolieskových lyžiach," skonštatoval Valuška.

Informácie poskytol agentúre SITA predseda bežeckého úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie a športový riaditeľ bežeckého úseku Michal Malák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Procházková v Lotyšsku trikrát vyhrala v behu na kolieskových lyžiach