Bondra: Ak bude mať Kohút správnych ľudí, hokej sa pohne dopredu

ilustračné
ilustračné (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|24. júl 2016 o 18:01

Strelec zlatého gólu Slovenska vo finále majstrovstiev sveta v Göteborgu 2002 Peter Bondra bol prominentným hosťom víkendového turnaja Bussiness Golf Tour na ihrisku vo Veľkej Lomnici.

Čo vás pritiahlo do Vysokých Tatier?

"Aj toto leto trávim s rodinou v Poprade, a tak som priajal ponuku štartovať na tomto turnaji. Užíval som si ho so synmi Davidom a Nicholasom."

Kto je z vás v rodine najlepším golfistom?

"Každý z nás vraví - ja. Sme športovci, každý chce byť prvý. Veď predsa by sme nešli do súťaže s tým, že sa uspokojíme s druhým miestom."

Zvyknete pred golfovou súťažou uzatvárať stávky?

"Hráme o mince. Vo štvrtok som sa stavil s Rišom Lintnerom, vyhral som štyri eurá."

V NHL ste odohrali šestnásť sezón. Kedy ste prišli na chuť golfu?

"Priznám sa, spočiatku na vôbec nebavil. Vyžaduje si veľa času a rodina chcela, aby som bol doma. Ale postupne som ho začal objavovať so spoluhráčom Michalom Pivoňkom. Teraz, keď sú už deti staršie, môže hrať celá rodina a je to zábavné. Strávime na ihrisku spoločný čas."

Veľa hokejistov prepadlo golfu. Sú si tieto športy v niečom podobné?

"My hokejisti sme trochu tvrdí, s veľkými zadkami beháme po ihrisku. Ja by som potreboval, aby sa loptička hýbala, vtedy by som ju vedel lepšie trafiť (smiech). Keď stojí a mám veľa času na rozmýšľanie, tak to je pre hokejistu zlé. Hokejista reaguje na situácie a vtedy sa hrá lepšie."

Na golfe sa vraj robí biznis. Urobili ste už nejaký?

"Zatiaľ ešte nie. Golf hrám pre radosť a osobitne rád som v Tatrách. Keby sa dalo, bol by som tu každý deň. Som aktívny človek, športujem, hrám tenis, chodím na túry. Starám sa o seba."

Máte apartmán blízko pri ihrisku Black Stork vo Veľkej Lomnici. Aké to má výhody?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Bondra: Ak bude mať Kohút správnych ľudí, hokej sa pohne dopredu