Aj napriek vypadnutiu ich vítali fanúšikovia. Novota: Sú úžasní

Hráč Rapidu Viedeň Mario Pavelic (vpravo) bojuje o loptu s Taisonom zo Šachtaru.
Hráč Rapidu Viedeň Mario Pavelic (vpravo) bojuje o loptu s Taisonom zo Šachtaru. (Autor: SITA/AP)
SITA|26. aug 2015 o 20:05

Boli veľmi blízko. Futbalisti Rapidu Viedeň uhrali na pôde Šachtaru Doneck remízu 2:2. Keďže doma prehrali 0:1, postup do skupinovej fázy Ligy majstrov im tesne ušiel.

VIEDEŇ. Futbalisti Rapidu Viedeň zostali len gól od účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov 2015/2016. Rakúsky tím v utorňajšej odvete play-off remizoval 2:2 vo Ľvove s ukrajinským Šachtarom Doneck.

V súčte s minulotýždňovou domácou prehrou 0:1 mu to tesne nestačilo.

"Ukrajinci na nás vybehli, dostali nás pod tlak. Išli do vedenia, my sme to však dvoma zásahmi otočili. V tej chvíli všetko vyzeralo dobre," hodnotil pre agentúru SITA slovenský brankár Ján Novota.

V drese Rapidu odchytal celý zápas. "Nanešťastie, oni zakrátko vyrovnali. Potom bránili a spoliehali sa na protiútoky. My sme v závere nepremenili dve obrovské šance," dodal.

suboj1_res.jpg

Hráč Šachtaru Taison (vpravo) sa snaží predrať s loptou cez brániaceho Maria Sonnleitnera. FOTO - TASR/AP.

Tridsaťjedenročný gólman opäť vyzdvihol fanúšikov svojho klubu. A označil ich za najlepších v strednej Európe. "Na štadióne ich pre kapacitné obmedzenia bola iba tisícka, ale hnali nás dopredu," priznal.

"Keby sa dalo, prišlo by aj päťtisíc priaznivcov. Dôkazom sú štyri stovky podporovateľov, ktorí na nás ráno na letisku čakali, ako keby sme postúpili. Sú skrátka úžasní."

Zostrih zo zápasu medzi Šachtarom a Rapidom (2:2).

"Stál proti nám nesmierne náročný súper, no my sme dokázali, že keď hráme ako mužstvo, môžeme sa popasovať s každým," pokračoval v hodnotení Novota.

"Po záverečnom hvizde mierne prevládal smútok. Už predtým sme mali istú skupinovú fázu Európskej ligy, ale na dosah bola Ligy majstrov. Z ihriska sme odišli so vztýčenými hlavami."

suboj2_res.jpg

Hráč Rapidu Christopher Dibon (vľavo) sa pokúša zblokovať strelu Marlosa. FOTO - SITA/AP.

Teraz sa zverenci Zorana Barišiča zamerajú na hlavnú časť Európskej ligy. Jej žreb sa uskutoční v piatok o 13. hodine.

"Pre nás je eliminačná kapitola uzavretá, chceme uspieť v skupine. Uvidíme, koho nám prisúdi žreb. Určite si želáme atraktívnych protivníkov," vravel Ján Novota.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Aj napriek vypadnutiu ich vítali fanúšikovia. Novota: Sú úžasní