VIDEO: Studenič so Sýkorom si natiahli bodové série

Marián Studenič v drese Coachella Valley Firebirds.
Marián Studenič v drese Coachella Valley Firebirds. (Autor: X / Coachella Valley Firebirds)
Oh my Hockey|8. jan 2024 o 05:05

V zápasoch AHL sa predstavili dvaja Slováci, obidvaja bodovali.

NEW YORK. Marián Studenič bodoval už vo štvrtom zápase za sebou, v odvete proti Abbotsfordu si znova pripísal dve asistencie. Po výsledku 5:6 po samostatných nájazdoch to tentoraz tímu Coachella Valley na víťazstvo nestačilo.

Prvú prihrávku na gól zaznamenal hneď pri otváracom zásahu v 5. minúte, keď počas oslabenia vďaka svojej rýchlosti perfektne unikol po krídle a našiel medzi kruhmi voľného Maxa McCormicka, ktorý nemal problém skórovať.

Druhú asistenciu si pripísal v 31. minúte počas presilovej hry, keď vytiahol puk na modrú čiaru a následne ho posunul na Connora Carricka, ktorý prepálil všetko čo mu stálo v ceste a znížil na 3:4.

VIDEO: Asistencia Mariána Studeniča po úniku v oslabení

Pôvodne mal 25-ročný Slovák pripísanú aj sekundárnu asistenciu pri góle na 2:3, zápis bol však v oficiálnych ligových štatistikách po zápase opravený. Pri gólovej situácii bol síce na ľade, ale puku sa nedotkol.

Počas štvorzápasovej bodovej šnúry nazbieral spolu šesť asistencií a za celú sezónu má po 26 zápasoch na konte 20 bodov za 8 gólov a 12 asistencií.

Zo slovenských hráčov sa v stretnutiach AHL predstavil ešte Adam Sýkora, ktorý sa podieľal na jedinom góle Hartfordu pri prehre 1:2 s Wilkes-Barre. Bodoval tak aj v druhom zápase po návrate z majstrovstiev sveta do 20 rokov.

V 48. minúte posúval puk po mantineli na modrú, kde ho prebral Mac Hollowell a prihral na Brandona Scanlina, ktorého strela od modrej pripravila brankára Joela Blomqvista o čisté konto.

VIDEO: Asistencia Adama Sýkoru

Piešťanský rodák má po 27 zápasoch na konte 13 bodov (3+10) a v rámci svojho tímu je tretím najproduktívnejším nováčikom.

Celková tabuľka AHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»VIDEO: Studenič so Sýkorom si natiahli bodové série