Agüero skompletizoval prestup do Manchestru City

Sergio Agüero
Sergio Agüero (Autor: SITA/AP)
TASR|28. júl 2011 o 12:26

"Už som hráčom City. Som šťastný, že som v tomto klube a meste," povedal ofenzívny futbalista.

MADRID. Argentínsky futbalista Sergio Agüero skompletizoval svoj prestup zo španielskeho klubu Atletico Madrid do anglického Manchestru City. Jeden z najžiadanejších kanonierov súčasnosti to oznámil v stredu prostredníctvom sociálnej siete.

"Už som hráčom City. Som šťastný, že som v tomto klube a meste. Ďakujem všetkým za vrelé privítanie a prijatie," vyznal sa zo svojich pocitov 23-ročný útočník, známy pod prezývkou "Kun" po japonskej komiksovej postavičke.

Agüero na svojej stránke uviedol, že úspešne absolvoval zdravotné testy a podpísal kontrakt. Už koncom mája oznámil, že chce odísť z Atletica, ktoré sa v budúcej sezóne na rozdiel od City nepredstaví v Lige majstrov.

Španielske médiá informovali, že klub z Premier League súhlasil s prestupovou čiastkou 45 miliónov eur. V tíme Citizens zrejme zaujme miesto reprezentačného kolegu Carlosa Téveza.

O služby Agüera, ktorý na nedávnom turnaji Copa America štyrmi gólmi v troch zápasoch zatienil aj slávnejšieho krajana Lionela Messiho, sa intenzívne zaujímal aj Juventus FC.

Práve Agüero bol jedným z mála pozitívnych zjavov v tíme Argentíny, ktorá ako organizátor šampionátu Južnej Ameriky nenaplnila vysoké ambície a vypadla už vo štvrťfinále.

Agüero do Atletica prestúpil v roku 2006 z Independiente Buenos Aires za 23 miliónov eur a v sezóne 2009/10 s ním triumfoval v premiérovom ročníku Európskej ligy. Profesionálny debut zažil už ako 15-ročný, jeho manželkou je jedna z dcér Diega Maradonu.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Agüero skompletizoval prestup do Manchestru City