Agüero debutoval za Manchester City dvoma gólmi

Sergio Agüero oslavuje jeden zo svojich dvoch gólov.
Sergio Agüero oslavuje jeden zo svojich dvoch gólov. (Autor: SITA/AP)
TASR|16. aug 2011 o 08:18

Manchester City vyhral v prvom zápase Premier League jasne 4:0 nad nováčikom Svansea City.

MANCHESTER. Vydarený debut v Anglicku má za sebou argentínsky futbalista Sergio Agüero. Ostrostrelcovi stačil aj polhodinový pobyt na ihrisku na to, aby dvoma gólmi a asistenciou pomohol v pondelkovej dohrávke Premiership k domácemu jasnému triumfu jeho Manchestru City nad nováčikom zo Swansea City AFC 4:0.

Agüero nastúpil v 60. minúte, po tom, čo sa jeho tím ujal vedenia 1:0 - v 57. minúte upratal do siete vyrazenú strelu Adama Johnsona Edin Džeko. Hneď v 68. minúte naservíroval Micah Richards loptu pred debutanta, a ten zblízka v páde zaznamenal svoj prvý "anglický" gól.

O tri minúty neskôr sa predstavil v úlohe asistenta už Agüero, keď z bránkovej čiary vrátil ťažkú loptu pred Davida Silvu, ktorý nemal problémy proti poloopustenej bráne aj tretíkrát rozjasať divákov na City Stadium. Predstavenie malo gólovú bodku v nadstavenom čase a hrdinom bol znovu Argentínčan.

Keď už sa čakalo na konečný hvizd, zakončovateľ napriahol asi z 22 metrov a lopta zaplávala až do siete. Prvý waleský tím v najvyššej anglickej súťaži si tak musel odbiť trpkú premiéru medzi elitou, napraviť si chuť môže už v sobotu doma proti Wiganu, City zavíta v nedeľu na ihrisko Boltonu Wanderers.

sumár - 1. kolo:

Manchester City - Swansea City 4:0 (0:0)

Góly: 68. a 90.+1 Agüero, 57. Džeko, 71. Silva

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Agüero debutoval za Manchester City dvoma gólmi