Djokovič sa na kurte rozplakal: Nebolo to kvôli zápasu

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: AP/Darko Vojinovic)
SITA|15. jún 2020 o 10:08

Svetová jednotka v rodnom Belehrade zorganizovala exhibičný turnaj.

BELEHRAD. Novak Djokovič sa nestal víťazom prvého dielu exhibičnej tenisovej série Adria Tour v Belehrade.

Aj tak ho z dejiska vyprevádzal nadšený aplauz zaplnených tribún. Dalo by sa napísať, že jeho tribún.

Neplakal kvôli prehre

Pre 33-ročného Srba, ktorý momentálne kraľuje svetovému tenisu, nebol turnaj s upravenými pravidlami (hralo sa do 4 gemov bez možnosti výhod a zhôd) a charitatívnym motívom iba prvou hernou previerkou po troch mesiacoch koronavírusovej pauze.

Pripomenul si aj miesta, kde vyrastal a kde aj po rokoch strávených v cudzine s trofejami na najväčších turnajoch stále patrí.

"Neplakal som preto, že som prehral. Premohli ma emócie, keď som si spomenul na svoje detstvo. To je ten pravý dôvod," vyhlásil Novak Djokovič pre srbské médiá po prehre s krajanom Filipom Krajinovičom.

Bola pre neho vôbec prvá po 18 víťazstvách v tomto kalendárnom roku.

Túto sezóny vyhral Australian Open v Melbourne aj podujatie v Dubaji. V úvode roka sa tiež spolu so srbským tímom tešil aj z celkového triumfu na inauguračnom ročníku tímovej súťaže ATP Cup v Austrálii.

Po belehradskej exhibícii dlhoročný zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu netajil spokojnosť, hoci sa nedostal ani do finále.

Slová chvály adresoval známym menám z mužského okruhu ATP, ktoré merali cestu do Belehradu.

"Ďakujem Sašovi Zverevovi, Grigorovi Dimitrovovi aj Dominicovi Thiemovi, že prišli. Stačil na to jeden telefonát s každým z vás... Sme veľkí súperi na dvorci, ale to neznamená, že sa nemôžeme kamarátiť mimo neho," podotkol víťaz 17 grandslamových turnajov.

Hrať na štyri gemy je neisté

Djokovič sa špeciálne pristavil pri rakúskom víťazovi. Thiem si vo finále poradil s Krajinovičom 4:3, 2:4, 4:2. "Bravó Dominic, ako si to zvládol. Ukázalo sa, že miluješ Srbsko a Srbsko zasa teba," zdôraznil "Nole".

Práve Thiem bol súperom Djokoviča v strhujúcom päťsetovom finále tohtoročného Australian Open, kde favorizovaný Srb zaostával 1:2 na sety, ale napokon otočil na 3:2.

"Vždy je pekné získať nejakú trofej, ale to nebol hlavný dôvod, prečo som sem prišiel. Tento rýchly formát do štyroch gemov robí zápasy neistými. Keď urobíte jenu chybu, už máte problémy. A ešte niečo: ak máte početné publikum, chcete im ukázať dobrý tenis a nielen si hrať sám pre seba," skonštatoval Thiem podľa Blicu.

Exhibičná séria Adria Tour bude pokračovať najbližší víkend v chorvátskom Zadare.

Ďalší zamýšľaný turnaj v Čiernej Hore napokon zdravotnícke úrady nepovolili, ale finále tejto balkánskej série by mala začiatkom júla hostiť bosnianska Banja Luka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič sa na kurte rozplakal: Nebolo to kvôli zápasu