UFC 259: Záhada váhy Israela Adesanyu

(Zdroj: Zuffa/UFC)
Daniel Stankovič|3. mar 2021 o 12:45

Šampión strednej váhy Israel Adesanya sa cez víkend pokúsi o zápis do historických kroník svetovej organizácie UFC.

LAS VEGAS. Na turnaji UFC s poradovým číslom 259 sa v hlavnom zápase večera stretnú šampióni dvoch rozličných váhových kategorií, keď sa Israel "The Last Stylebender" Adesanya pokúsi pridať proti Poliakovi Blachowiczovi do svojej zbierky ďalší opasok, v tomto prípade poloťažkej divízie.

Zatiaľ čo Nigérijčan drží v súčasnosti titul strednej váhy, veľkou otázkou pred jeho ďalším duelom je jeho váha, keďže rozdiel mezi oboma divíziami je oficiálne deväť kilogramov. 

Pripočítajme si k tomu fakt, že Adesanya nepatrí medzi zápasníkov, ktorí by do strednej váhy výrazne chudli a je okamžite jasné, že váhový rozdiel medzi ním a Poliakom môže zohrať úlohu.

V súboji zmiešaných bojových umení je tento faktor niečím, čo pri prenesení súboja na zem dokáže výrazne ovplyvniť šance menšieho bojovníka.

V pondelkovom rozhovore pre americkú stanicu ESPN sa Adesanya vyjadril k spomínanej váhe.

„Nebuďte prekvapení, ak navážim 193 libier (87 kilogramov, pozn. red.),“ povedal neporazený šampión.

Ďalej Adesanya dodal, že kvôli prechodu do novej váhy neplánuje nejako radikálne meniť svoju rutinu a prípadne sa prejedať za účelom zvýšenia hmotnosti.

Ide iba o blaf?

Krátko po rozhovore s Adesanyom prišiel reportér ESPN Phil Murphy so zaujímavým komentárom na sociálnej sieti Twitter, kde upozornil na skutočnosť, že váha šampióna strednej váhy sa mimo predzápasový tréningový kemp pohybuje okolo 93 kilogramov. 

Podľa Murphyho vo víkendovom súboji nebude rozdiel medzi Adesanyom a Blachowiczom až taký výrazný, ako to sám bojovník avizoval.

Ostro sledovaným duelom sa môže Adesanya pridať do exkluzívnej spoločnosti ďalších štyroch zápasníkov v histórii UFC, ktorí súčasne držali nie jeden, ale rovno dva opasky šampiónov. 

Za skoro dvadsaťosem rokov existencie organizácie sa to poradilo len McGregorovi, Cormierovi, Nunes a Cejudovi. To, či sa to Adesanyovi podarí, sa dozvieme už v nedeľu skoro ráno.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 259: Záhada váhy Israela Adesanyu