Adam Zreľák po prestupe do Norimbergu: Splnil sa mi sen

Adam Zreľák.
Adam Zreľák. (Autor: TASR)
SITA|7. júl 2017 o 12:08

Dvadsaťtriročný útočník pobudol po príchode zo Slovana Bratislava v Jablonci jednu sezónu.

NORIMBERG. Slovenský futbalový reprezentant Adam Zreľák opustil český FK Jablonec a vo svojej kariére bude pokračovať v nemeckom druholigovom klube 1. FC Norimberg.

Vo štvrtok večer o tom informoval web isport.blesk.cz s odvolaním sa na hráčovho agenta Pavla Pasku, v piatok potvrdili prestup oba kluby prostredníctvom svojich webov.

Dvadsaťtriročný útočník pobudol po príchode zo Slovana Bratislava v Jablonci jednu sezónu, vinou zranení sa výrazne nepresadil; v piatich zápasoch strelil dva góly.

V Jablonci bol iba sezónu

Na júnových ME hráčov do 21 rokov v Poľsku bol kapitánom slovenského výberu. Podľa isport.blesk.cz podpísal s Norimbergom štvorročný kontrakt, Jablonec zinkasuje milión eur.

"V prvom rade by som sa chcel poďakovať Jabloncu, celému klubu a všetkým ľuďom okolo, že som tu mohol byť. Aj keď som v Jablonci nebol veľmi dlho a trápili ma zranenia, chcel by som sa klubu poďakovať, že mi

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Adam Zreľák

veľmi pomohol. Určite som chcel v Jablonci dokázať viac, no napokon som dostal ponuku na prestup do Norimbergu. Dá sa povedať, že sa mi tým splnil sen," povedal Zreľák, citoval ho web FK Jablonec.

Slováci zanechali stopu v Norimbergu

V Norbimbergu zanechali výraznú stopu spomedzi Slovákov predovšetkým Marek Mintál a Róbert Vittek, prvý menovaný pôsobí v štruktúrach klubu.

"Najmä ich zásluhou je Norimberg na Slovensku dobre známy. Chcem čo najskôr nájsť svoje miesto v tíme a splatiť dôveru," doplnil bývalý hráč MFK Ružomberok pre norimberský web.

"Adam je robustný útočník so schopnosťou rozhodovať, pozdvihne naše možnosti v ofenzíve. V mladom veku už má veľa skúseností," skonštatoval športový riaditeľ 1. FC Andreas Bornemann.

Adam Zreľák sa v piatok pripojí k svojim spoluhráčom na predsezónnom sústredení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Adam Zreľák po prestupe do Norimbergu: Splnil sa mi sen