Adam Fox najlepším obrancom roka! Mladík vyhral Norris Trophy a napodobnil Bobbyho Orra

Oh My Hockey|30. jún 2021 o 07:56

Pred sezónou by meno Adam Fox pri predikciách na výhru Norris Trophy tipoval asi málokto. 23-ročný bek v službách New Yorku Rangers však ukázal hokejové majstrovstvo. Kraľoval modrej čiare "jazdcov" a po vyhlásení najlepšieho obrancu uplynulej základnej časti sa mnohí experti radujú, že sa pri udeľovaní ocenenia nehľadelo len na mená.

Fox čelil veľkej konkurencii v podobe slávneho Victora Hedmana a mladej hviezdy Cale Makara. Foxa na prvé miesto zaradilo 40 zo 100 porotcov, získal 743 bodov. Druhý bol Makar a tretí Hedman. Za nimi skončil Dougie Hamilton a prvú päťku uzatvoril Charlie McAvoy.

Americký zadák vyhral Norrisovu trofej v druhej sezóne v NHL. Rovnaký počin sa doteraz podaril len jednému mužovi v histórii - legendárnemu Bobbymu Orrovi. Okrem prestížneho ocenenia získal aj cenu pre najužitočnejšieho hráča New Yorku Rangers.

Fox odohral v sezóne 2020/21 55 zápasov, v ktorých zaknihoval 47 (5+42) bodov. Spomedzi bekov zaznamenal najviac asistencií, v bodovaní bol druhý, len jeden bod za Tysonom Barriem z Edmontonu. Norrisova trofej je jeho prvou individuálnou cenou v kariére.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Adam Fox najlepším obrancom roka! Mladík vyhral Norris Trophy a napodobnil Bobbyho Orra