Ach, pódium je úžasné, ale... Sklamaná Vlhová hľadala slová (rýchle fakty)

Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová v Jasnej.
Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová v Jasnej. (Autor: TASR)
Boris Vanya|6. mar 2021 o 14:05

Slovenka skončila v slalome Svetového pohára druhá.

JASNÁ. Petra Vlhová obsadila v slalome Svetového pohára v Jasnej druhé miesto, 34 stotín sekundy za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, tretia skončila Švajčiarka Wendy Holdenerová. 

Vlhová: Mrzí ma to

Slovenka na domácom svahu vyhrala prvé kolo a do druhého odštartovala ako posledná s náskokom 0,27 s na Shiffrinovú. V tesnom súboji však na Američanku nestačila, Shiffrinová jazdila lepšie v spodnej časti trate.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 1. kole slalomu

"Ach, pocit je to úžasný, prvé pódium v Jasnej, ale..." hľadala Vlhová slová v prvej reakcii pre RTVS.

"Bol to boj, dala som do toho všetko, ale Mikaela bola lepšia, robila som, čo som mohla, šla som na stodvadsať percent, ale nestačilo to na víťazstvo, čo ma mrzí. Stále som však v boji o veľký glóbus, čo je fajn," dodala Liptáčka.

Shiffrinová: Ľudia na Slovensku sú fantastickí

Američanka Mikaela Shiffrinová zopakovala v Jasnej víťazstvo spred piatich rokov - vtedy však triumfovala s výrazným náskokom.

"Nevedela som, čo po mne predvedie Petra, ale zo svojej jazdy som mala dobrý pocit," vravela pre RTVS v cieli Američanka.

"Viem, že každý chcel, aby Petra vyhrala, cítila som to vzrušenie, hoci tu nemohlo byť toľko fanúšikov, ako pred piatimi rokmi. Musím však povedať, že ľudia na Slovensku sú ku mne fantastickí," dodala.

Manko na Švajčiarku je 107 bodov

Vďaka druhému miestu v slalome v Jasnej Vlhová znížila stratu na líderku Svetového pohára Laru Gutovú-Behramiovú na 107 bodov.

Aktuálne skóre je 1227:1120 v prospech Švajčiarky. Gutová-Behramiová slalom nejazdí a sobotňajšie preteky vynechala. Patrí však k favoritkám nedeľňajšieho obrovského slalomu.

Glóbus za slalom? Šance stúpli

Slovenská športovkyňa roka si vylepšila pozíciu v boji o malý glóbus za slalom. Aktuálne vedie Vlhová so ziskom 480 bodov, pred Shiffrinovou (435) a Rakúšankou Liensbergerovou (410).

 Do konca sezóny sa ešte pôjdu dva slalomy vo švédskom Are (budúci víkend) a jeden úplne na záver sezóny ako vyvrcholenie finále Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide. 

Dve Slovenky v desiatke

Životný výsledok dosiahla na domácom kopci Martina Dubovská. Slovenka reprezentujúca Česko obsadila 8. miesto.

Spoločné tréningy s Petrou Vlhovou v úvode týždňa v Jasnej sa vyplatili aj Slovinke Ane Bucikovej, ktorá skončila šiesta. 

Bodovala aj Jasná

Do strediska v Nízkych Tatrách sa vrátil Svetový pohár po piatich rokoch. Prvý deň dopadol pre organizátorov výborne. Prialo im počasie, keďže hmla sa držala vyššie, asi dvesto metrov nad miestom štartu.

Viacero pretekárok v prvej reakcii pochválilo kvalitne pripravený snehový podklad. V priestoroch cieľa sledovalo preteky niekoľko desiatok ľudí - rodinných príslušníkov a členov fanklubu Petry Vlhovej. 

Druhá Petra nedokončila

Prvýkrát v pretekoch Svetového pohára štartovala ďalšia Slovenka Petra Hromcová. Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka však bola medzi piatimi pretekárkami, ktoré nedokončili prvé kolo. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Ach, pódium je úžasné, ale... Sklamaná Vlhová hľadala slová (rýchle fakty)