ACA 122: V tesnom súboji nakoniec na body víťazí Michal Martínek

(Zdroj: ACA)
Daniel Stankovič|23. apr 2021 o 20:06 (aktualizované 23. apr 2021 o 20:13)

Po troch kolách víťazí na bodové rozhodnutie český zápasník.

MINSK. V druhom zápase pod farbami prestížnej Absolute Akhmat Championship (ACA) sa predstaví český bojovník Michal Martínek (8-2 MMA).

Bývalého držiteľa titulu ťažkej váhy Oktagonu čaká neľahká skúška proti skúsenému zápasníkovi z Litvy Tomasovi Pakutinskasovi (19-13-3 MMA).

1. kolo

Obaja ťažkotonážnici sú už pripravení v oktagone a my môžeme začať! Opatrný pohyb a načítavanie pohybov toho druhého vidíme v úvodnej minúte.

Martínek po zachytenom kope na stred tela sa ocitáva súperom natlačený na pletivo, odkiaľ ho Pakutinskas dokázal dostať do side controlu.

Pozor! Pri vstávaní prichádza gilotína od Litovca, Čech to ale dokázal prežiť a opäť je na zemi pod protivníkom. Pakutinskas v half guarde pridáva údery, no solídnejší tlak sa mu vypracovať nedarí. Nádherné pretočenie zo strany českého bojovníka zhruba minútu pred koncom kola.

2. kolo

Druhé kolo začína v pomalšom tempe, obaja zápasníci totiž do toho prvého dali veľké množstvo fyzických síl.

Predná ruka Martínka začína účinkovať. Ou! V slede sekúnd obaja podlomili nohy tomu druhému, sme pri pletive. Ďalšie tvrdé údery, kto opadne ako prvý?

Pakutinskas sa napriek viditeľnému vyčerpaniu pokúša o strh Martínka na zem, Čech to ubránil a naopak on je tým, kto dokázal doručiť takedown! Pakutinskas poslednú minútu nepustil Martínka k väčšej aktivite.

3. kolo

Posledná päťminútovka pred nami, poďme na to! Dobre mierené údery z ústupu zo strany Martínka.

Skvelý úder z opačného guardu, Pakutinskasovi to zjavne nechutilo a zatlačuje Martínka na pletivo, odkiaľ ho Čech strhol na zem. 

Michal Martínek ukazuje obrovské odhodlanie, no nevyzerá to, že by sa mu v zostávajúcich dvoch minútach podarilo ukončiť súpera. Viac sa už neudialo a duel sa tak chýli k bodovému verdiktu rozhodcov.

Výsledok: Po troch kolách na split decision na body víťazí Michal Martínek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»ACA 122: V tesnom súboji nakoniec na body víťazí Michal Martínek