Oktagon 22: Ondřej Raška sa po dvoch rokoch vracia víťazne

(Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|27. mar 2021 o 21:05

Raška ukázal, že s ním aj po dlhej pauze musíme počítať.

Niekoľko neúspešných pokusov a odklad o dlhé mesiace. To bola príprava na súboj Ondřeja Rašku a Pavla Salčáka, ktorých poznáme už z druhej série šou Oktagon Výzva.

Aj keď Salčák neprehral posledných 5 duelov a Raška prichádzal do súboja po dvoch prehrách, súboj nemal favorita. Forme "Anrdésa" po dvoch rokoch od posledného duelu totiž bola veľká neznáma.

1.   Kolo

Súboj začal z ostra, keď po dvoch zdvihákoch Raška natlačil súpera na pletivo a po chvíli vyslal sériu čistých úderov, ktoré mohli znamenať aj ukončenie. Salčák ale tlak ustál a zrazu sa ocitol na súperovi, keď sa súboj preniesol na zem. Salčák sa dostáva na chrbát a body lockom na chvíľu získal veľmi dobrú pozíciu.

Salčák každou sekundou hrozil škrtením, ale Raška dokázal niekoľko útokov odraziť, stále ale ostáva vo veľmi zlej pozícii. Po dlhej defenzíve Raška explodoval a pretočil v záverečnej minúte súpera. Posledné momenty úvodného dejstva patrili “Andrésovi“ a jeho ground and poundu.

2.   Kolo

Výborný vstup Rašku do druhého kola, keď Salčák absorboval niekoľko čistých úderov a po chvíli sa ocitol na chrbte. Raška je viditeľne na koni, keď prebral opraty zápasu do svojich rúk. Rovnako ako v prvom kole Salčák, tak sa v druhom kole Raška ocitol na chrbte súpera, dobrú pozíciu ale nevyužil.

Stále ale Raška ostáva v tlaku a okrem inkasovaných lakťov pri strhoch súpera kontroluje takmer po celé kolo. Minútu pred koncom sa Raška drži v side controle a s prehľadom si berie druhé kolo na svoju stranu.

3.   Kolo

Vyrovnané skóre bolo pravdepodobne na všetkých výsledkových listinách a tak šlo v poslednom kole o všetko. Raška pokračoval vo svojej taktike, keď silovo natlačil súpera na pletivo a preniesol súboj zasa na zem. Vyčerpaný Salčák, zdá sa, nemá v arzenáli už žiadnu zbraň, ktorou by otočil priebeh kola a naopak musel zasa odrážať pokusy o škrtenie.

V polovici kola Raška urobil chybu, po ktorej sa Salčák dostáva do výhodnejšej pozície, ale iba na chvíľu. Zdá sa, že „Salinovi“ už nezostali sily na nejaký rozhodujúci úder, a tak sme svedkami pozičnej hry bez výraznejšej akcie, na čo upozornil aj arbiter. Posledné sekundy Raška opäť strávil na chrbte súpera a tesne teda berie výhru na svoju stranu.

Výsledok: Ondřej Raška vyhráva na body (29:28, 30:26, 29:27)

Slová víťaza: Fýza, nervozita, ale som rád, že som sa po dvoch rokoch úspešne vrátil. Pozri sa, čo mám v rohu, to by ma spráskali ako psa, ak by som prehral. Strašne ma prekvapilo, že chcel zápasiť, čakal som, že bude chcieť boxovať. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 22: Ondřej Raška sa po dvoch rokoch vracia víťazne