Oktagon 22: Kareta sa postaral o prekvapenie, keď jasne zdolal Růžičku

(Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|27. mar 2021 o 18:50

Poľský reprezentant ukázal, že na zemi má veľkú kvalitu.

BRNO. Hneď úvodný zápas priniesol návrat Tadeáša Růžičku, víťaza prvej série podujatia Oktagon Underground, tentokrát ale v premiérovom súboji pod plnými pravidlami MMA.

Aj keď dekorovaný postojár už dlhodobo trénuje aj boj na zemi, práve duel s poľským bojovníkom Davidom Karetom mal ukázať "Mawarov" skutočný potenciál. 

1.   Kolo

Poliak hneď z prvého útoku dokázal zaknihovať takedown a ukázal, čo je jeho silná stránka. Ružička sa ale rýchlo postavil a vystrelil pekné koleno.

Poliak po chvíli predviedol pekný premet z džuda a o niekoľko momentov ďalší strh, po ktorom prišiel aj ľahký ground and pound. Aj keď Růžička dokázal opäť vstať, Kareta bol stále lepším bojovníkom a dokonca po jednom údere Tadeáša poriadne otriaslo.

2.   Kolo

Prvé momenty druhého dejstva a ďalší takedown od Karetu. Pekná kontrola, tvrdé lakte a Růžička už od úvodu vo veľkých problémoch.

Hoci sa “Mawar“ dokázal postaviť, po pár chvíľach sa ocitol zasa na zemi a Poliak chytá pekný side control. Rovnaký scenár sa opakoval až do konca kola. Aj keď sa Ružička dokázal postaviť, po niekoľkých sekundách sa zasa ocitol na zemi, kde prepol do módu prežitia.

3.   Kolo

Pekný zdvihák hneď v úvode od Růžičku a potom chyba naskočeným kolenom, po ktorom Kareta súpera s prehľadom hádže na zem. Růžička sa nevzdáva a už z postoja posiela pekné koleno. Ukazuje sa ale neskúsenosť, keď český bojovník urobil ďalšiu chybu a Poliak zasa hádže súpera. 

Domáci bojovník vycítil šancu, keď spôsobil Poliakovi tržnú ranu na ľavom oku. Ak chcel ale vyhrať, potreboval ukončiť zápas. Koniec kola ukázal veľké srdcia oboch bojovníkov, keď Tadeáš chcel bodovať v postoji, Kareta zasa útočil takedownami.

Výsledok: Dawid Kareta vyhráva na body (29:27, 29:27, 29:26)

Slová víťaza: Veľmi ťažký zápas. Trénoval som dvojfázovo, plus som 8 hodín pracoval a 8 hodín spal. Nikto mi neveril, ale vyhral som.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 22: Kareta sa postaral o prekvapenie, keď jasne zdolal Růžičku