Tyson Fury a Anthony Joshua podpísali zmluvu na dva zápasy, ktoré zjednotia tituly ťažkej váhy

Tyson Fury (vľavo) a Anthony Joshua.
Tyson Fury (vľavo) a Anthony Joshua. (Autor: TASR/AP)
Vladimír Bilohuščin|15. mar 2021 o 17:10

Už čoskoro by sme sa mali dozvedieť podrobnosti o oboch súbojoch britských boxerov.

ANGLICKO. Po mesiacoch vyjednávania sa boxerský svet konečne dočkal uzavretia dohody medzi úradujúcimi šampiónmi Tysonom Furym a Anthonym Joshuom. Kontrakt je pritom podpísaný na dva súboje, pričom ten prvý zjednotí tituly všetkých štyroch svetových organizácií.

Podľa informácií, ktoré priniesol portál ESPN k podpisu zmluvy medzi obomi tábormi malo prísť túto sobotu, keď sa uskutočnilo stretnutie až štyroch promotérskych a manažérskych skupín oboch bojovníkov.

Promotéri sa zhodujú, že predať takýto súboj bude jednoduché a očakávajú tak veľké výnosy nie len zo zámoria a Európy, ale hlavne blízkeho východu. Predbežné čísla pritom hovoria o tom, že v prvom zápase sa majú zisky deliť v pomere 50:50, v druhom súboji potom získa víťaz odvety 60 percent a porazený 40. 

V pláne taktiež je, aby sa oba súboje uskutočnili ešte v roku 2021 - prvý v júni alebo júli, odveta ideálne v novembri alebo decembri. Správa o dohode však prichádza len pár dní po tom, čo Fury vyjadril frustráciu z rokovaní, ktoré sa začali v januári. Televízii IFL-TV pritom oznámil, že prestal trénovať na Joshuu a pije „až 12 pollitrov piva denne“.

Či hovoril Fury pravdu je otázne, pri jeho životnom štýle je ale možné všetko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tyson Fury a Anthony Joshua podpísali zmluvu na dva zápasy, ktoré zjednotia tituly ťažkej váhy