NAŠI JUBILANTI: Ondrej Mladší (80), Miroslav Král (70), Juraj Pilát (65)

Michaela Majerová|14. nov 2017 o 00:00

V priebehu tohto roku oslávili naši traja dlhoroční funkcionári a niekdajší aktívni činovníci aj na ihriskách významné životné jubileá. Slovenský futbalový zväz im za činorodú prácu v prospech futbalu udelil – Zlatý odznak SFZ, ktorý si prevzali z rúk prezidenta SFZ Jána Kováčika a generálneho sekretára SFZ Jozefa Klimenta pred účastníkmi Konferencie SFZ

Ondrej Mladší (80 rokov)

Aktívne hrával futbal v Magnezite Jelšava. Od roku 1970 pôsobil 22 rokov ako rozhodca, neskôr ako delegát stretnutí, kde na rôznych stupňoch súťaží absolvoval viac ako 1200 zápasov. Od roku 1997 člen Rady SsFZ a člen VV i Rady ObFZ v Rimavskej Sobote, kde až do roku 2013 vykonával aj funkciu predsedu odvolacej komisie.

Miroslav Král (70 rokov)

S futbalom začínal v rodných Topoľčanoch a cez dorastenecké a juniorské reprezentácie vtedajšej ČSSR to dotiahol až na účastníka letných OH 1968 v Mexiku. V dresoch ZVL Žilina a Dukla Banská Bystrica odohral 180 ligových zápasov, v ktorých strelil 28 gólov. V roku 1982 sa vydal na trénerskú dráhu, počas ktorej viedol napr. Bytču, Martin, Šaľu, či Žilinu, kde trvale býva. Stále aktívne pôsobí v TMK SsFZ a ObFZ Žilina.

Juraj Pilát (65 rokov)

Jeho futbalový život je viac ako päť desaťročí nezlučiteľne spojený so Zvolenom a tamojším futbalom. .Je dlhoročným predsedom ObFZ Zvolen, mnoho rokov bol prvým mužom futbalového klubu MFK Lokomotíva Zvolen. V občianskom živote úspešný manažér – viac ako 15 rokov pôsobil ako  generálny riaditeľ zvolenskej ZOS - ky,  angažoval sa v štruktúrach SFZ,  aj vo verejnom živote.

Aktuálne je predsedom ObFZ Zvolen, podpredsedom SsFZ a delegátom Konferencie SFZ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: