Ďalší skvelý úspech dievčat z nášho regiónu

(Zdroj: KŽF SsFZ, Autor: KŽF SsFZ)
Michaela Majerová|5. feb 2018 o 00:00

Halovú sezónu mládeže vyhrali žiačky SLC Banská Bystrica. Uplynulý víkend sa v Púchove odohral finálový turnaj Halových majstrovstiev Slovenska dievčat, v ktorom súperilo o titul desať najlepších slovenských družstiev žiačok ročníkov 2003 a mladších, ktoré sa museli kvalifikovať náročnými kvalifikáciami.

(Zdroj: KŽF SsFZ, Autor: KŽF SsFZ)

Farby stredného Slovenska tu hájili družstvá Ružomberka, Podbrezovej a SLC Banská Bystrica. Tie postúpili najskôr zo stredoslovenskej kvalifikácie v Badíne, aby potom následne bojovali v Spišskej Novej Vsi v konkurencii šiestich družstiev z východu o päť miest v Púchove. Podarilo sa a všetky stredoslovenské družstvá do Púchova postúpili. Radosť z postupu bola samozrejmá, lebo pôvodne mali postupovať už z Badína len dve družstvá a ukázalo sa správnym, že na poli diplomacie sa oplatilo zabojovať o tri miestenky. Spravodlivosť a futbalová kvalita nakoniec zvíťazili a Stredoslovenský región má opäť majstra Slovenska v podaní dievčat Banskej Bystrice.
Desať finalistov po dva dni v STC Aréne v Púchove hralo systémom každý s každým, čo predstavovalo spolu 45 zápasov, teda pre každého účastníka deväť zápasov. Bez straty bodu prešlo turnajom družstvo dievčat SLC Banská Bystrica a stalo sa zaslúženým víťazom celých halových  majstrovstiev. Dievčatá so skúsenosťami už aj zo ženskej futsalovej ligy produkovali kvalitný futbal a nenašli súpera na tomto finále. Ďalší zástupcovia regiónu Podbrezová skončila na šiestom mieste a dosť omladený Ružomberok na mieste deviatom. VÝSLEDKY VÍŤAZNÉHO DRUŽSTVA BANSKEJ BYSTRICE:
1. SLC BANSKÁ BYSTRICA   9  9  0  0  38:14  27 bodov.

BANSKÁ BYSTRICA - SENICA 5:2, RUŽOMBEROK 3:2, BARDEJOV 2:1, NITRA 5:2, SLOVAN BRATISLAVA 5:0, PODBREZOVÁ 8:1, TRNAVA 5:3, NOVÉ ZÁMKY 3:1, PREŠOV 4:2. 
ZOSTAVA VÍŤAZNÉHO TÍMU :

Petra Brnčová, Sára Kršiaková, Lenka Mazuchová, Patrícia Mudráková, Simona Králiková, Katarína Vredíková, Hana Lakatošová, Viktória Čižnárová, Petra Halgašová, Nina Strhárska, Sofia Petrovičová, Sára Matušková.
Tréner Vladimír Vesel : „Mal som obavy ako zvládneme náročný úvodný deň finále, keďže nás čakali zápasy so všetkými favoritmi a či v oklieštenej zostave kondične vydržíme(chýbajúce dve reprezentantky) a ešte do karát nám nezahral ani fakt, keď sa tesne pred turnajom rozhodlo, že sa hrací čas predĺžil zo 14 na 18 minút. Nátlakovou útočnou hrou a pressingovou obranou sme súperky donútili, aby sa prevažná časť zápasov hrala pred ich bránkou resp. na ich polovici. Zvýšeným dôrazom, dravosťou a napádaním rozohrávok sme súperov prinútili k chybám a k stratám lôpt, ktoré sme však nie vždy dokázali využiť na vstrelenie gólov. S výnimkou zápasu s Bardejovom, ktorý sme otočili až v samotnom závere sme ostatných kandidátov na titul porazili trojgólovým rozdielom. Ako sme prvý deň mohli len získať, druhý deň sme už mali čo stratiť. Bolo cítiť, že sily dochádzajú. Prejavilo sa, že naše kľúčové hráčky odohrali ťažké zápasy a nabrali skúsenosti vo futsalovej lige žien, a že k svojim individuálnym kvalitám pridali zodpovedné plnenie taktických pokynov. Dievčatám gratulujem k historickému víťazstvu, keď dokázali zvíťaziť vo všetkych deviatich zápasoch a ďakujem im za vzorné a úspešné reprezentovanie nášho mladého klubu.“

 

Najlepšie jednotlivkyne finále :
Najlepšia brankárka : Viktória Opálková /Senica/
Najlepšia hráčka: Katarína Morávková / Senica /
Najlepšia strelkyňa: Karina Pelikánová / Nitra /

Víťazstvo žiačok Banskej Bystrice nadviazalo na vlaňajší úspech žiačok Ružomberka, ktorého dievčatá boli majsterkami Slovenska nielen v hale, ale aj v lige žiačok. Netreba zabudnúť aj na niekoľko sezón po sebe, počas ktorých vyhrali dievčatá výberov  Stredného Slovenska celoslovenské turnaje Výberov regiónov. Tieto úspechy sú dokladom kvalitnej práce s mladými dievčatami v regióne.

VÝSLEDKY    

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: