Reprezentácia SR "A" muži

„Víťaznú vlnu z Plzne preniesť do reprezentácie,“ želá si Rick. Proti Moldavsku sa cítil bezmocný

3. mar 2021 o 13:45

Prvý dvojzápas proti Azerbajdžanu a Moldavsku nemohol odohrať Gabriel Rick, jeden z lídrov nášho tímu, avšak proti Grécku už bude k dispozícii. Aj on si uvedomujeme, že musíme získať všetkých šesť bodov. Pomôcť mu k tomu môže aj víťazná vlna z klubovej úrovne, keďže Plzeň stále nenašla premožiteľa.


Aké sú zatiaľ pocity zo zrazu?

Iba pozitívne. Našťastie sú všetci zdraví. Sme naladení veľmi dobre, všetci vieme, o čo hráme. Chceme z týchto dvoch zápasov získať šesť bodov.

Na čo sa zameriavate v tréningoch?

Hlavne sú to veci po taktickej stránke – rohy, auty, výjazdy a nejaká medzihra. Myslím si, že v tejto dobe štandardky robia strašne veľa. Proti Moldavsku sme mali 27 autov alebo rohov v útočnej fáze a kvázi sme nevyužili ani jednu. Na tom pracujeme.

Aký je Grécko súper?

Je to papierový outsider, ale čo som videl zápasy proti Moldavsku a Azerbajdžanu, tak nemôžeme nič podceniť. Všetko sú to futbalisti, ale fyzicky dobre pripravení.

Ako si sa tešil na zraz, skrz toho, že na tom poslednom si nehral?

Ja sa väčšinou neteším, pretože som poverčivý. Keď sa niekto na niečo teší, tak to zle dopadne. To sa ukázalo aj v tom prvom dvojzápase. Vtedy som sa brutálne tešil a dopadlo to tak ako to dopadlo.

Ako si prežíval tie dva zápasy?

Prvý zápas som sledoval z karantény cez internetový prenos. Mal som z toho strašne dobré pocity, ale nakoniec sme to bohužiaľ pre nás nezvládli. V druhom stretnutí som už bol na tribúne, čo však pre mňa bolo utrpenie. Sedel som tam a bol som bezmocný. Nemohol som nič spraviť.

V Plzni sa darí. Ako teda hodnotíš doterajší priebeh sezóny v klube?

Môžem to zatiaľ hodnotiť veľmi pozitívne. Jediné negatívom bolo, že nás v januári skolil koronavírus. Okrem jedného alebo dvoch hráčov si tým prešiel už každý. Myslím si však, že sme sa kondične pripravili dobre a vrátili sa do normálu. Február však bol náročný. Odohrali sme deväť zápasov za mesiac, čo je veľmi náročné. Do toho tréningy a regenerácia. Sme veľmi radi, že sme to zvládli bez prehry. Ideme naďalej od zápasu k zápasu, cieľ máme jasný.

Bol to kľúčový mesiac?

Určite áno. Hrali sme proti Tepliciam, Chrudimu, Slavii aj Sparte, čo sú kandidáti na titul. Bola tam remíza s Chrudimom a všetko ostatné sme vyhrali, čo je veľké pozitívum.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: