NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

Štartuje nová sezóna Niké Futsal Extraligy 2023/24. Historický zápas pre nováčika Partizán Bardejov

22. sep 2023 o 10:00

V piatok 22.septembra štartuje nová sezóna Niké Futsal Extraligy. Favoritom na zisk titulu zostáva sériový šampión z Lučenca, prvé kolá ukážu, s kým treba počítať v boji o titul.

MIMEL Lučenec – Futsal team Levice
Piatok 22.9.2023 o 19:00 hod ARENA Lučenec

Obhajca z Lučenca odštartoval prípravu pomerne skoro, keďže mal povinnosti v predkole UEFA Futsal Champions League, usporiadal skupiny na konci augusta v domácom prostredí. Po víťazstvách s FC Encamp z Andorry a PYF Saltires zo Škótska si postup vybojoval v poslednom zápase proti estónskemu majstrovi z Tallinnu, keď 11 sekúnd pred koncom vybojoval postupovú remízu 4:4 Igor Leovski. Hlavné kolo odohrajú Novohradčania v októbri v talianskom EBoli. Z tímu odišiel do Brazílie najlepší strelec sezóny 2021/2022 Marcilio, po Lige majstrov aj Chorvát Jakov Grcić, do Košíc sa vrátili reprezentanti Bačo a Márton. Partia okolo Kamenských však doplnila tím Venezuelčanom Machadom, Brazílčanom Lemosom Dinizom a reprezentantom Maríkom. Určite bude MIMEL opäť najväčším favoritom na zisk titulu. Levice pracujú už roky systematicky s mládežou a v „A“ mužstve sa preto objavujú viaceré mená s juniorských reprezentácií SR. Hru skúsených hráčov dopĺňajú nové nádeje, Levičania budú mať vo svojom kádri na novú sezónu dvoch mladých Ukrajincov.

MŠK Nové Zámky – FSC Prievidza
Piatok 22.9.2023 o 19:30 hod ŠH Milénium, Nové Zámky

Domáci vsadili pred novou sezónou na osvedčených hráčov, ktorých doplnili o navrátilcov z Komárna, ktoré tento rok extraligu hrávať nebude. Ak sa vedeniu podarí podoťahovať oslovených hráčov, mohlo by byť z toho lepšie umiestnenie ako posledné dve sezóny – 8.miesto, ktoré pre play-off znamenalo vždy súboj vo štvrťfinále s Lučencom. V Prievidzi sa vymenilo vedenie, zastabilizovala situácia a postupne sa buduje konkurencieschopné mužstvo na extraligové boje, odišiel najlepší strelec minulej sezóny Zaťovič do Poľska, s reprezentantom Vrábelom však našli spoločnú reč. Tím ohlásil aj dve zaujímavé zahraničné posily.

Podpor Pohyb Košice – MIBA Banská Bystrica
Piatok 22.9.2023 o 20:00 hod SOŠ Šaca

Košičania skončili minulý rok druhí, keď vo finálovej sérii play-off dokonca dokázali uchmatnúť majstrovi z Lučenca jeden zápas. Ambiciózni Košičania otvorili mládežnícku akadémiu, stavať rovnako ako v minulosti chcú na odchovancoch. Tí sú pravidelne súčasťou reprezentačných zrazov v kategóriách do 17 aj 19 rokov. Do metropoly východu sa vrátili reprezentanti Bačo a Márton, tím Richarda Bača bude určite patriť k ašpirantom na popredné pozície v základnej časti. Banská Bystrica splnila napokon všetky podmienky pre vstup do novej sezóny, najlepší hráč Rafanides ostal súčasťou organizácie, v prvom kole však bude chýbať pre trest z minulej sezóny. MIBA sa aj na zápasoch vonku prezentovala vždy dobrou hrou a chce Podpor Pohyb potrápiť aj v prvom kole.

Pinerola 1994 Futsal Academy Bratislava – 4FSC FTVŠ Prírodovedec UK Bratislava
Piatok 22.9.2023 o 20:15 hod ŠH Prof. Rovného na FTVŠ, Bratislava

Hneď v úvodnom zápase novej sezóny je na programe bratislavské derby. Z Pineroly odišiel do Tanga Brno reprezentant Kyjovský, tréner Ladislav Mikita sa snažil zozbierať kvalitných hráčov, gro tímu budú tvoriť juniori, ktorí posledné roky dominovali v extraligových súťažiach do 17 aj 19 rokov. „Vysokoškolákov“ doplnil v trénerskom tíme Milan Herko. Očakávame vyrovnaný súboj, ktorí rozhodnú chyby a maličkosti. V minulej sezóne zvládla oba súboje lepšie akadémia Pineroly 5:4 a 5:3, bol to však vždy tuhý boj.

ŠK Makroteam Žilina – Partizán Bardejov
Sobota 23.9.2023 o 18:30 hod, ŠH na Rosinkách, Žilina

Žilinčania skončili minulý rok poslední, ako každý rok sa budú opierať o mladých a perspektívnych hráčov, ktorí tvoria kostru extraligového tímu do 20 rokov. Či to bude stačiť na lepšie umiestnenie, ukážu prvé kolá. Nováčik z Bardejova rovnako splnil všetky podmienky na vstup do extraligy, postupne buduje mužstvo. Podľa prognóz by mal byť Partizán nepríjemným súperom prevažne na svojom ihrisku, ako to bude vyzerať s jeho kádrom na vonkajšie zápasy, ukážu najbližšie zápasy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: