Reprezentácia SR "A" ženy

Slovenky na úvod predkvalifikácie ME zdolali domáci Gibraltár 4:2

11. máj 2022 o 22:53

Slovenským futsalistkám vyšiel vstup do predkvalifikácie ME 2023. Na turnaji B-skupiny, ktorý sa hrá na Gibraltáre, si v stredu poradili s hráčkami domácej reprezentácie 4:2.

Pár hodín predtým si Belgičanky schuti zastrieľali proti Moldavsku, ktoré deklasovali 12:1. Práve zajtrajší zápas bude asi najdôležitejší na celom turnaji, v sobotu proti Moldavsku, outsidera turnaja by to mala byť povinná jazda zverenkýň Romana Sedlárika a Milana Herka.

Postup do 2. fázy kvalifikácie (18.-23. októbra 2022) si zabezpečia víťazné tímy štvorčlenných skupín. "Do Main Roundu sa prebojuje aj minimálne jedno najlepšie družstvo umiestnené na 2. priečke. Nie je vylúčené, že po odhlásení Ukrajiny a Ruska posunie UEFA do druhej fázy aj ďalšie dva tímy z druhých miest," uviedol pre web futsalslovakia.sk vedúci tímu Marek Kováčik.

Futsalistky zvládli perfektne prvý polčas, v ktorom strelili tri góly. Zápasový účet otvorila už v 4. minúte Valová, rovnaká hráčka zvýšila aj na 2:0. Tyčiaková upravila ešte pred odchodom do kabín na rozdiel troch gólov. Po obrátke sa presadila Nealeová, ešte v tej istej minúte ale kontrovala Rybanská. Na konečných 2:4 z pohľadu domácich upravila tri minúty pred koncom Victorová.

Slovenky nastúpia na druhý zápas v predkvalifikácii vo štvrtok o 14.00 h proti Belgicku. Po dni voľna si v sobotu o 18.00 h zmerajú sily s Moldavskom.

Predkvalifikácia ME 2023 žien - B-skupina:

Slovensko - Gibraltár 4:2 (3:0)
Góly: 4. a 14. Valová, 17. Tyčiaková, 21. Rybanská - 21. Nealeová, 38. Victorová

Belgicko - Moldavsko 12:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: