Slováci zaknihovali na AMS v Portugalsku prvé víťazstvo, Omán zdolali 4:2

19. júl 2022 o 17:07

Po včerajšej prehre proti favorizovanej Ukrajine dnes v portugalskom mestečku Guimares naši reprezentanti zaknihovali prvé víťazstvo, Omán zdolali rozdielom dvoch gólov 4:2.

Igor Remák (tréner SR): "Súpera s Ománu sme mali zanalyzovaného na základe ich včerajšieho zápasu s Brazíliou a potvrdilo sa to čo sme čakali. Krajiny ako Omán, Irán, Kazachstan… už dávno nie sú futsalovo zaostalé a neustále sa približujú k svetovej špičke. Aj keď sme inkasovali ako prví, vedeli sme čo chceme hrať a som veľmi rád, že hráči sa nedali strhnúť atmosférou, ale podriadili taktike celý zápas, čo sa ukázalo pre úspech ako kľúčové. Ani v tomto zápase sme sa nevyhli chybám ale na druhej strane sme ukázali taktickú vyspelosť nad súperom. Aj v tomto zápase nás podržal brankár no hlavne kolektívny výkon hráčov na ihrisku a podpora tých ktorí do zápasu nezasiahli. Zajtra nás čaká futsalový “sviatok” zápas s Brazíliou, na ktorý sa všetci hráči neuveriteľne tešia, nakoľko konfrontácia so súperom tohoto rangu sa niekedy podarí raz za život!… Cieľ ostáva nezmenený a to postup medzi najlepších osem družstiev na Akademických Majstrovstvách Sveta!"

Patrik Kulich (hráč SR): "Po včerajšej prehre proti Ukrajine to bol pre na zápas o všetko. Ak by sme dnes zaváhali, stratili by sme šancu na postup zo skupiny. Všetci hráči sme si to uvedomovali a tak sme aj išli do zápasu. Super nám dal síce prvý gól, ale som rád, že sme to dokázali otočiť. Niektoré taktické veci nám nevyšli ako by sme chceli, ale vtedy nás podržal skvelo chytajúci Kuša."

Adam Fedor (hráč SR): "Po včerajšom ustráchanom výkone sme dnes predviedli, že vieme aj my ukázať, že niečo v nás je. Povedali sme si, že musíme zlepšiť pohyb a nestrácať zbytočne lopty, čo sa nám podľa mňa celkom podarilo. Hoci sme dostali prvý gól my, tak práve toto bol impulz, ktorý nás nakopol k tomu, aby sme otočili stav v náš prospech. V dnešnom zápase sa ukázalo, že netreba nikoho podceňovať a všetky krajiny prišli s tým najlepším, čo mohli. Môžu nás mrzieť hlavne nepremenené šance, či v prvom alebo druhom polčase, ktoré by nám dali pokoj na halovky a nemuseli by sme sa báť o výsledok. Zajtra nás čaká veľmi ťažký zápas s Brazíliou, v ktorom však chceme ukázať opäť bojovnosť a súdržnosť, ktoré zdobia Slovákov v tomto športe."



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: