NIKÉ FUTSAL EXTRALIGA

PREVIEW: V Lučenci sa bude oslavovať, hrá sa ešte o 4. a 6. miesto

27. máj 2021 o 11:10

„Covidový“ ročník Varta futsal ligy speje k svojmu koncu, čakajú nás posledné štyri zápasy a o všetkom najpodstatnejšom je rozhodnuté, aj keď niekoľko otáznikov ešte treba vyriešiť.

Rozhodujú: Behančín, Grom, Ďurina

Nováčik uzavrie svoju premiérovú sezónu medzi elitou na vlastnej palubovke a dokonca aj s obmedzeným počtom divákov, na stretnutie ich môže prísť 25% z celkovej kapacity, teda maximálne 180. Samozrejme, všetci musia dodržiavať prísne hygienické nariadenia. V poslednom stretnutí Komárno prehralo proti Novým Zámkom 3:5, predtým ale porazilo ešte v rámci FUTSAL CUP-u v prestrelke 7:5 žilinský Makroteam. Momentálne má tím z južného Slovenska na šiestom mieste jedenásť bodov, predbehnúť ho stále môže siedma Prievidza s deviatimi bodmi, preto bude chcieť Komárno bodovať naplno. Najlepšími strelcami sú sedemgóloví Tomáš Oršolík, Tamás Tóth a Marek Szabó.

Banskobystrická MIBA už má definitívne potvrdené tretie miesto. Rozhodla o tom pondelková dohrávka s MŠK Žilina FUTSAL, ktorú „Šošoni“ zvládli a konečný výsledok znel 1:7. Stretnutie 2. kola sa ešte na jeseň ukončilo predčasne, nakoľko v Badíne vypadla elektrika a nebolo ju možné nahodiť. Pred záverečnými osemnástimi minútami viedli Žilinčania 2:0. Zverenci trénera Martina Majlinga ale nemusia smútiť, nakoľko bronzové umiestnenie je najlepšie v histórii klubu. Trinástimi gólmi k nemu prispel Michal Čief, o dva menej má kapitán Michal Konder a štyrikrát sa trafil najlepší strelec medzi brankármi Marek Kušnír.

Rozhodujú: Budáč, Belavý, Polomský

V Lučenci sa bude počas piatkového večera oslavovať. Mimel je istým majstrom, no chce vyhrať aj posledný zápas, aby ukončil ročník so stopercentnou bilanciou, teda so 14 výhrami zo 14 zápasov. Aj proti Novým Zámkom je jasným favoritom, v nedávnom vzájomnom stretnutí ich porazil 6:1, keď sa štyrikrát trafil Martin Směřička, najlepší strelec Varta futsal ligy s 22 gólmi. V drese Lučenca sa presadil počas ročníka aspoň raz každý z hráčov v poli, ktorý nastúpil. Skóre 118:24 hovorí o jasne najlepšej ofenzíve aj najlepšej defenzíve. Zverenci reprezentačného trénera Berkyho až šesťkrát nadelili súperom desať alebo viac gólov. Priemerne sa presadia deväťkrát za zápas.

Novozámčania sú na štvrtej priečke, kde majú 20 bodov. Piate Levice strácajú iba dva, takže svojho súpera stále môžu preskočiť. Pre tím z južného Slovenska by ale bolo štvrté miesto určite úspechom, preto spravia ako outsider v Lučenci maximum. MŠK vďačí súčasnej pozícii hlavne úvodu ročníka, kedy zbieral výhry, no neskôr forma trochu odišla. Posledných šesť stretnutí hovorí o dvoch výhrach proti Makroteamu a Komárnu, troch prehrách a remíze. Najlepším strelcom je Adrián Procháczka s deviatimi gólmi, nasleduje sedemgólový kapitán Patrik Vašek a o päť gólov sa jednotlivo postarali Marcel Marík, Richard Marík a Tomáš Homola.

Rozhodujú: Fischer, Bublávek, Botka

MŠK Žilina FUTSAL v pondelkovej dohrávke porazil banskobystrickú MIBU vysoko 7:1 a zaistil si druhé miesto v tabuľke, kde má 29 bodov a náskok šiestich pred spomínaným súperom. Proti Leviciam mu už preto v úvodzovkách o nič nepôjde, keďže bez ohľadu na výsledok to konečné umiestnenie nezmení. „Šošoni“ si poslednými dvomi zápasmi napravili chuť po predošlých nevydarených výsledkoch. Pred Banskou Bystricou porazili v derby Makroteam (6:4). Posledný FUTSAL CUP však nebol presvedčivý, za čo mohli asi aj hráčske straty, nakoľko k dispozícii neboli všetky opory. Proti Mimelu Lučenec sa zrodila prehra 1:7 a tesné to bolo aj s Prievidzou, kde Žilinčania vyhrali 5:4. Pavol Matejov, Marián Hudek a Pavol Matejov sa ako najlepší strelci postarali o osem gólov.

Levičanom pôjde v poslednom kole o veľa, chcú sa dostať na štvrté miesto. Nie tak dávno mohli pomýšľať aj na „medailové“ pozície, avšak prehrali dôležitý zápas proti RIDOP MIBA Banská Bystrica, naposledy vysoko podľahli Mimelu Lučenec (1:13). Levice vyhrali počas mája iba raz z piatich pokusov a to proti Komárnu. Tréner Gabaš a jeho zverenci budú v piatok dúfať, že Lučenec ako jasný favorit porazí Nové Zámky a potom v sobotu sa pokúsia vrátiť „Šošonov“ prehru 1:6, ktorú utrpeli na Sviatok práce. Najlepší strelec tímu je Gabriel Švec s 10 gólmi, ktorý však nebude môcť hrať kvôli disciplinárnemu trestu.

Rozhodujú: Bohun, Grom, Kováčik

Záverečný zápas tohto ročníka obstarajú momentálne dva posledné tímy. Prievidza však v prípade výhry môže ísť na šieste miesto, ale to len vtedy, ak Komárno nebude bodovať proti Banskej Bystrici, keďže na nováčika stráca dva body. Prievidza doposiaľ vyhrala iba trikrát. Porazila Komárno a tešila sa aj v oboch stretnutiach s Novými Zámkami. Hneď štyrikrát však TNF inkasovalo desať alebo viac gólov. Mužstvo má druhú najhoršiu ofenzívu, no s 55 gólmi štvrtú najlepšiu ofenzívu, k čomu rovnou pätinou, teda jedenástimi gólmi, prispel Martin Antol. O zásah menej zaknihoval Daniel Dojčinovič.

Makroteam ostane na poslednom mieste bez ohľadu na výsledok tohto stretnutia, má tam len tri body za jedinú výhru a až dvanásť prehier, avšak to jediné víťazstvo sa zrodilo práve proti Prievidzi. Bolo to v prestrelke, ktorá skončila 7:6. Až štyrmi gólmi sa v nej blysol Adam Vrábel, momentálne druhý najlepší strelec Varta futsal ligy. O túto pozíciu sa s ním delia aj ďalší dvaja 13-góloví hráči - Attila Fehérvári a Michal Čief. Zverenci Dušana Dobšoviča strelili celkovo 42 gólov a inkasovali ich až 99. V oboch prípadoch sú najhorším tímom v lige a ak sa nič neočakávané nestane, tak Makroteam ako jediný presiahne hranicu 100 inkasovaných zásahov.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: