1.kolo Varta Futsal Ligy: Dráma v Banskej Bystrici, jednoznačná výhra Makroteamu proti nováčikovi

Martin Matula|9. sep 2019 o 00:00

1.kolo Varta Futsal Ligy: Dráma v Banskej Bystrici, jednoznačná výhra Makroteamu proti nováčikovi

 

V piatok 6. septembra odštartovala nová sezóna Varta Futsal ligy 2019/2020. Keďže na poslednú chvíľu zo súťaže odstúpila Pinerola, a stretnutie medzi Lučencom a Prievidzou je na programe až 27.9., tak sme mali možnosť sledovať iba dva zápasy. Oba priniesli veľmi zaujímavé momenty.

Lion Car MIBA Banská Bystrica – MŠK Žilina 4:4 (1:3)

Góly: 13., 33., 35. Rafanides, 28. Konder – 4. Gábor, 14., 19. Marton, 21. Ostrák. ŽK: 16. Mikulišin – 15. Gábor, 26. Gavrilov, 33., 36. Marton. ČK: 22. Mikulišin – 22. Kavčák, 36. Marton.

https://slovensky-futsal.futbalnet.sk/zapas/479446/

Dramatickejší začiatok novej sezóny sme si len ťažko mohli predstaviť. Aj v priamom prenose na TV Eso si futsalisti tímov z Banskej Bystrice a Žiliny pripravili pre fanúšikov výborný zápas. Lepšie doň vstúpili hostia, ktorí išli už v štvrtej minúte do vedenia. Futsalistom Miby chýbal pohyb a taktiež väčšia presnosť pri prihrávkach. Nakoniec sa ale dokázali na manko dotiahnuť zásluhou nového kapitána Filipa Rafanidesa. To bolo v prvom polčase od zverencov trénerov Martina Majlinga a Richarda Bača prakticky všetko, pretože svoje exkluzívne kanonierske schopnosti dvakrát aj po chybe defenzívy domácich ukázal mladý Filip Marton. Nič nenasvedčovalo tomu, že by MIBA mohla s duelom niečo urobiť. Navyše, na rozdiel troch gólov zvýšil krátko po zmene strán pre zmenu hosťujúci kapitán Dominik Ostrák. Potom ale prišiel zlom. Brankár MŠK Žilina Erik Kavčák zahral rukami mimo svoj vymedzený priestor a dostal červenú kartu. Následná presilovka Banskobystričanov však netrvala dlho a pod sprchy putoval predčasne aj Marek Mikulišin, člen domáceho tímu. Nesmierne dramatické minúty postupne priniesli zlepšený herný výkon Banskej Bystrice. Výrazne sa o to postaral aj Michal Konder. Ten v prvom polčase nehral, v druhom ho bolo cítiť a bol to práve tento ex-kapitán Miby, kto zavelil k doťahovaniu manka. V 28. minúte bol na konci krásnej akcie svojho tímu. MIBA bola razom lepším tímom. V 33. minúte na rozdiel jediného presného zásahu upravil z pokutového kopu Filip Rafanides. Tesne predtým za protesty inkasoval žltú kartu Filip Marton. Prešli len dve minúty a Rafanides udrel aj tretíkrát. Nielen, že zaznamenal hattrick, ale vyrovnal skóre na 4:4. To už ostalo v platnosti do konca stretnutia. Videli sme však aj tretie vylúčenie, po druhej žltej karte putoval mimo ihriska Filip Marton.

Richard Bačo, tréner Lion Car MIBA Banská Bystrica: „Ťažko sa mi zápas hodnotí. Z nášho predvedeného výkonu som sklamaný. Vyzdvihnúť môže jedine bojovnosť, keďže sme trojgólové manko stiahli na remízu. To však bolo podľa mňa málo. Chlapci boli vyložene nervózni. Veľa hráčov je nových, nemáme súhru. Chýb bolo strašne veľa. Za stavu 1:4 nám pomohla červená karta, ktorú inkasoval ich brankár, aj napriek tomu, že sme chvíľu na to dostali červenú kartu aj my. Potom sme museli hrať vabank a súpera tlačiť k chybám. Z časti sa nám to podarilo. Škoda, že sme v závere nedali piaty gól a neotočili to v náš prospech, ale nebolo by spravodlivé, keby sme vyhrali.“

Branislav Škorec, tréner MŠK Žilina: „Stratili sme víťazstvo, ale na druhej strane, aj Banská Bystrica mala šance. Remíza je preto asi spravodlivá. Hráči na jednej aj druhej strane do toho dali maximum. Na oboch stranách však boli aj chyby. Ja musím hodnotiť hlavne nás, v defenzíve bolo veľa chýb. Musíme udržať nervy na uzde. Videli sme tri červené karty. Tí hráči sa navzájom poznajú, išli na doraz. My sme dostali zbytočné červené karty za rečnenie.“

ŠK Makroteam Žilina – MŠK Nové Zámky 15:2 (8:0)

Góly: 5., 13., 37. Škulec, 5. Hudek, 7., 17. Lucian Ferreira Da Silva, 9., 14. Andre Luiz De Lima Silva, 15., 35. Jose Wellington Matias Torres, 23., 31., 34. Krištofík, 30. Davidson Do Nascimento Silva (pok. kop) 34. Holbička – 31. Marík, 17. Druga. Hralo sa bez žltých alebo červených kariet.

https://slovensky-futsal.futbalnet.sk/zapas/479444/

Druhý zápas úvodného kola bol úplným opakom toho prvého v Banskej Bystrici. Pod Dubňom totiž Makroteam „privítal“ nováčika z Nových Zámkov vo Varta Futsal ligy pätnástimi gólmi. Skóre stretnutia otvoril v piatej minúte Michal Škulec, ktorý sa spoločne s kapitánom Patrikom Krištofíkom do streleckej listiny zapísali hattrickmi. Skôr ho dosiahol druhý menovaný, ktorý skóroval v 23., 31. a naposledy v 34. minúte. Škulec pálil do čierneho ešte v trinástej a 37. minúte. Trafili sa aj všetci Brazílčania na súpiske Makroteamu. Traja hneď v dvoch prípadoch. Dvakrát mohli ruky nad hlavu ako prví dvíhať Lucian Ferreira Da Silva, Andre Luiz De Lima Silva aj Jose Wellington Matias Torres. Davidson Do Nascimento Silva v tridsiatej minúte stretnutia premenil pokutový kop. Žilinčania poslali na palubovku všetkých hráčov zo súpisky. Zaujímavé je, že ak nepočítame brankárov, tak gól nedali len dvaja futsalisti zo žilinského tímu. Historicky prvý gól tímu MŠK Nové Zámky vo Varta Futsal lige strelil kapitán mužstva Marcel Marík. Pridal sa k nemu len Boris Druga.

Patrik Krištofík, kapitán ŠK Makroteam Žilina: „Po relatívne krátkej letnej príprave sme sa chceli úspešne naladiť na Lučenec, čo sa nám prvým víťazstvom aj podarilo. Súper z Nových Zámkov ku nám pricestoval s veľmi mladým a neskúseným tímom a to sa odzrkadlilo ako na palubovke, tak aj na výsledku. Súpera sme predčili vo všetkých smeroch a zaslúžene sme zvíťazili vysokým rozdielom. V druhom polčase dostali priestor na palubovke aj naši najmladší hráči. Tento týždeň musíme popracovať hlavne na obrane, lebo v sobotu nás čaká v aktuálnej sezóne najväčší ašpirant na titul.“

Zvyšný program 1. kola Varta Futsal ligy

Mimel Lučenec – TNF Lions Prievidza (27.9.2019 o 19:00)

Program 2. kola Varta Futsal ligy

TNF Lions Prievidza – Lion Car MIBA Banská Bystrica (13.9.2019 o 19:00)

MŠK Nové Zámky – Futsal Team Levice (13.9.2019 o 20:00)

ŠK Makroteam – Mimel Lučenec (14.9.2019 o 20:00) – priamy prenos na TV ESO

MŠK Žilina má voľno

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: