Správy

Ženská reprezentácia podľahla Islandu 1:4

Viktoria Joríkova|17. sep 2015 o 00:00

LAUGARSDARSVÖLLUR (SFZ) - Zverenky trénera Pakuszu podľahli v prípravnom zápase na Islande domácej reprezentácii 1:4

LAUGARSDARSVÖLLUR (SFZ) - Zverenky trénera Pakuszu podľahli v prípravnom zápase na Islande domácej reprezentácii 1:4

Ženská futbalová reprezentácia zaknihovala tretiu tohtoročnú prehru, keď v poslednom prípravnom stretnutí pred vstupom do kvalifikácie o postup na ME 2017 podľahla Islandu 1:4. Súperky sa ujali vedenia už v 4. minúte, nášmu tímu nevyšiel vstup do druhej časti hry a v 46. minúte inkasoval druhý gól. V 54. minúte znížila obrankyňa Jana Vojteková na 1:2 z pohľadu družstva trénera Pakuszu, domáci tím zvyšoval v 57. minúte z pokutového kopu na 3:1 a v 76. minúte na konečných 4:1.

Island - Slovensko 4:1 (1:0)

Góly: 4., 46., 57. (z 11m), 76. - 54. J. Vojteková
ŽK: 57. Matysová (SR)

SLOVENSKO: El Dahaibiová - Zdechovanová, Matysová, Haršanyová (46. Fischerová), J. Vojteková - Fecková, Šušolová, Bartovičová, Škorvánková, Koleničková (35. Šušková) - Hmírová

HLAS PO ZÁPASE:

Zsolt Pakusza (tréner SR): "Treba športovo priznať, že dnes bol súper na ihrisku lepším tímom, Islanďanky boli výborne pripravené fyzicky. Nám sa nedarilo podľa predstáv ani v obrane, ani v útoku, napriek tomu sme mali niekoľko veľmi dobrých úsekov hry, kedy sme podržali loptu a vytvorili sme si šance. Škoda lacných inkasovaných gólov a našich nedotiahnutých akcií. Zápas bol užitočný z toho pohľadu, že sme sa zoznámili, s veľkou pravdepodobnosťou, s herným štýlom Švédska v kvalifikácii a napriek výsledku sme ukázali niekoľko pozitívnych prvkov, na ktorých môžeme stavať v najbližších súťažných zápasoch. Chcem sa poďakovať Islandu za pozvanie, bol to prvý zápas na úrovni ženských seniorských reprezentácií. Ak sa chceme posúvať ďalej, potrebujeme hrať so súperkami, ktoré nám ukážu naše nedostatky a nútia nás hrať v maximálnom nasadení. Dievčatá dnes videli, čo dokáže fyzická pripravenosť, maximálne nasadenie, časový a priestorový tlak. Na tom musíme neustále pracovať, to je cesta k úspechu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: