Správy

Ženská reprezentácia odcestovala na Island

Viktoria Joríkova|15. sep 2015 o 00:00

SENEC (SFZ/PETER ZEMAN) - V kádri trénera Pakuszu chýbajú zranené Korenčiová a Ondrušová

SENEC (SFZ/PETER ZEMAN) - V kádri trénera Pakuszu chýbajú zranené Korenčiová a Ondrušová

Ženskú reprezentáciu delí od októbrového štartu kvalifikácie o postup na ME 2017 už len jeden prípravný zápas. Vo štvrtok (17.9.) nastúpia zverenky trénera Zsolta Pakuszu v meste Laugarsdarsvöllur proti domácemu Islandu. Z nominácie vypadli pre zranenia Korenčiová a Ondrušová. "S hráčkami rátam do základnej zostavy pre kvalifikačné zápasy, ich absencia bude pre nás znamenať citeľné oslabenie. Na druhej strane, ani v kvalifikačných zápasoch nenastúpime vždy v najoptimálnejšej zostave, šancu dostanú ďalšie hráčky. Povolali sme náhradnú brankárku Veroniku Frantovú a stredopoliarku Simonu Fatulovú"

Zápas na Islande je generálkou pred štartom kvalifikácie. Naše dievčatá začínajú v Poľsku a pokračujú domácim stretnutím s Maďarskom. Po poslednom dvojzápase proti SAE má miesto v nominácii na duel s Islandom aj dvojica Neveďalová - Horešová. "Napriek ich veku, alebo skutočnosti, že nepatria do kádra 19-ky, ide o perspektívne hráčky. Chceme ich vidieť aj v náročnejšom zápase. Vieme, že majú rezervy v kondícii. Hovoril som s nimi na túto tému po zápasoch so SAE, žiada sa od nich, aby v tomto smere pridali. Dlhodobo nám vypadla Klechová, hľadáme alternatívu do stredu poľa. Jednou z možností je tiež hráčka Slavie Praha Šušolová," povedal na včerajšom zraze tréner Pakusza.

"Island hrá fyzický futbal, podobný nášmu, v prospech súpera hrajú skúsenosti z vrcholných podujatí. Nebojím sa povedať, že nastúpime proti mužstvu svetovej triedy. S Islandom sme doteraz neodohrali ani jeden zápas, stretnú sa dva podobné herné štýli, uvidíme ako sa nám bude dariť na ihrisku. Pre dobrý výsledok budú musieť dievčatá podať sústredený výkon, verím, že v zápase pôjdu na doraz," dodal na záver tréner Pakusza.

Po zraze absolvovalo družstvo včera jeden tréning v NTC Senec a dnes ráno odletela výprava z viedenského letiska Schwechat do dejiska zápasu. Stretnutie proti Islandu (17.9.) v meste Laugarsdarsvöllur má stanovený výkop o 20:00 SEČ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: