Správy

WU19 – Teší ma, že útočníčkam to sype, hovorí tréner Jelšic

(Zdroj: SFZ, Autor: Dávid Beňuš)
7. jún 2024 o 10:22
(Zdroj: SFZ, Autor: Dávid Beňuš)

BRATISLAVA (SFZ) – Futbalová reprezentácia dievčat do 19 rokov ukončila sezónu prípravným dvojzápasom s Českom (3:1) a Poľskom (2:1). Tím trénera Jozefa Jelšica previedol v Poprade dobré výkony, ktoré boli ocenené dvomi víťazstvami. Príprava na jesennú kvalifikáciu, ktorej žreb je na programe už dnes (piatok 7.6.), vyšla na výbornú.

„Keď dvakrát vyhráte, tak určite prevládajú veľké pozitíva. Ani poraziť súperov ako je Česko a Poľsko nebýva vždy pravidlom, takže sa veľmi tešíme. Samozrejme, s celým zrazom je veľká spokojnosť. Videli sme dievčatá v akcii a myslím si, že to bola dobrá príprava na jesennú kvalifikáciu,“ povedal na úvod tréner Jozef Jelšic.

„Kvalita v tíme je, samozrejme, máme nejakú kostru, o ktorú sa budeme opierať. Sú tam aj dievčatá, pri ktorých sa bude nominácia odvíjať od ich aktuálnej formy, ale myslím si, že máme dostatočnú konkurenciu, aby sme mali z čoho vyberať.“

V dvoch  zápasoch sme strelili päť gólov, presadili sa útočníčky, Tamara Kramlíková dala dokopy tri góly. „Obe hrotové útočníčky sú strelkyne a potvrdili to. Ale strieľanie gólov nie je len o útočníčkach, prispieva k tomu celé družstvo. Ja sa teším, že momentálne to sype obom hrotovým a verím, že im to vydrží čo najdlhšie,“ zaželal si kouč.

Už dnes spoznajú tímy dievčat do 19 aj 17 rokov súperky v jesennej fáze kvalifikácie ME, staršie družstvo sa predstaví v Lige A, mladší výber v Lige B. „Pri žrebe si veľa nenavyberáme. Samozrejme, tie najšpičkovejšie tímy Európy ako Fracúzsko, Anglicko či Nemecko sú vždy najťažším súperom v skupine. Veríme, že kvalifikácia bude zaujímavá,“ uzavrel Jelšic. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: