Správy

VIDEO: Galád: "V baráži budeme bojovať za Slovensko, vlajku, hymnu a národné cítenie"

Emília Gerzaničová|12. sep 2012 o 00:00

SENEC (SFZ) - Po skončení prvých osláv postupu reprezentácie do 21 rokov sme s trénerom Ivanom Galádom hovorili o futbalových snoch, tíme a národnej hrdosti

SENEC (SFZ) - Po skončení prvých osláv postupu reprezentácie do 21 rokov sme s trénerom Ivanom Galádom hovorili o futbalových snoch, tíme a národnej hrdosti

Pred troma mesiacmi bolo neskutočným snom, že by sa slovenská reprezentácia dostala do baráže ME 2013. História ukazovala, že je zvyčajne nutné získať aspoň 16 bodov. Po dvojzápase s Rumunskom bolo isté, že na 16. bod slovenský tím nedosiahne. Zapracovala futbalová šťastena, súperi na druhých priečkach zrazu tiež mali na dosah len 15 bodov a sen o baráži opäť ožíval. V pondelok sme sa dočkali a baráž si Ivan Galád so svojím tímom zahrá.

"Myslím si, že sme mali možnosť sa na zápase s Rumunskom poučiť," začal tréner svoje hodnotenie. "Nečakali sme, že by sa nám to podarilo a sme šťastní," pokračoval Galád, ktorý verí, že spolu s tímom prežijú ešte niekoľko pekných chvíľ. "Vedel som, že práca a program sú seriózne, zodpovedné a čestné," opísal svoje pocity kormidelník SR 21.

Prehry sú pre trénera Galáda inšpiráciou, vďaka úspechu v posledných dvoch zápasoch prichádzajú nové výzvy. "Pre mňa to bolo najpoučnejšie obdobie," zhrnul tri mesiace od dvojzápasu s Rumunskom po koniec kvalifikácie. "Bol som presvedčený, že program, ktorý robíme, je správny. Som rád, že sa to potvrdilo. Robili sme to našim spôsobom, ktorý bol po prehrách neprimerane kritizovaný," povedal Ivan Galád. "Chcel by som sa poďakovať mojím rodičom, ktorí majú na našom úspechu obrovský podiel," poďakoval sa tréner rodine. "Hrali sme dvadsať zápasov a okrem zápasu s Českom sme vždy hrali dobre," pochválil svoj tím tréner a dodal: "Určite viem, že v baráži budeme robiť maximum, aby sme získali informácie, ktoré nám môžu pomôcť."

"Verili tomu, čo s nimi robíme," povedal Ivan Galád na margo dobrej atmosféry vo svojom tíme. "Snažili sme sa ich presvedčiť, že môžu poraziť Francúzsko, že môžu vyhrať nad Kazachstanom," povedal o úlohe realizačného tímu v tomto smere. "Určite nebudeme favorit, ale budeme bojovať za Slovensko, za našu vlajku, za našu hymnu, za naše národné cítenie," povedal k snom v baráži.

Na zväz prišiel tréner už nasledujúci deň ráno, reakcie spolupracovníkov boli skutočne vrúcne. Prípitok s kolegami si nedoprial, pretože absolvoval prednášku na školení trénerov v Senci, bol pozrieť rodičov a večer navštívil medzištátny zápas Slovensko - Lichtenštajnsko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: