Správy

U21 – Asistent trénera Goljan pred duelom s Rakúskom: Verím, že podáme lepší výkon

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)
Branislav Sarňák|19. jún 2023 o 13:09
(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)

ŠAMORÍN (SFZ) – Už v utorok nastúpia slovenskí reprezentanti do 21 rokov na druhý prípravný zápas v rámci júnového asociačného termínu. V Národnom tréningovom centre v Senci ich preveria rovesníci z Rakúska. Naposledy si zmerali sily tieto dva tímy v júni 2021 a z víťazstva 2:1 sa tešil náš súper. Aká je atmosféra v tíme pred zajtrajším duelom priblížili asistent trénera Tibor Goljan a Dominik Javorček, ktorý si práve proti Rakúšanom pred dvoma rokmi odkrútil premiéru za slovenskú dvadsaťjednotku.

Pred zápasom s Rakúskom, ktoré z posledných siedmich stretnutí štyri vyhralo a trikrát remizovalo, musel trénerský tím donominovať troch hráčov. Zranení sú Adrián Kaprálik, Johan Morel a Tobiáš Diviš a k tímu sa pripojili Lucas Demitra, Dávid Ovšonka a Damián Kachút. „Ostatní hráči sú pripravení nastúpiť do zápasu s Rakúskom. Bude to dobrý zápas, súper bude agresívny, dobre organizovaný. Verím, že podáme lepší výkon ako proti Maďarsku,“ povedal asistent trénera Tibor Goljan.

Sokolíci pred dvoma rokmi prehrali na rakúskej pôde 1:2. „Rakúsko má rovnako kvalitný tým ako naposledy. Vtedy z nášho tímu do zápasu nastúpili Sebo Nebyla, Adam Obert, Dominik Javorček a Aďo Kaprálik. Súper hral na troch stopérov, ale je jedno v akom bude rozostavení. Vieme, že chce hrať futbal a jeho hráči veľa behajú,“ konštatoval kouč.

Proti Maďarsku si pripísali slovenskí reprezentanti do 21 rokov prvú prehru v tomto roku. „Boli sme sklamaní, že sme prehrali, že sme nedali gól. Spravili si analýzu z Instatu a Wyscoutu. Videli sme dobré veci, ale aj veci, ktoré nám nevyšli. Je na čom pracovať. Mali sme cieľ hrať kolmo, čiastočne to bolo vidieť. Hráči musia ukázať kvalitu a kreativitu, bez toho to nepôjde,“ vravel Goljan. To čo ukázala, priblížil vo videu. 

Prvý štart za dvadsaťjednotku si pripísal pred dvomi rokmi proti Rakúsku náš obranca Dominik Javorček. „Na zápas si spomínam veľmi dobre, a to aj napriek tomu, že sme prehrali. Bol to výborný súper a aj teraz to bude proti nemu náročné,“ uviedol Javorček. Aká nálada vládne v tíme pred utorkovým výkopom? „Za chalanov môžem povedať, že nálada je dobrá. Prehra s Maďarskom mrzí, musíme sa z nej poučiť a verím, že to zajtra zvládneme lepšie. Tréneri nám ukázali na videu ich hru a bolo to dosť podobné, ako naposledy,“ vravel hráč MŠK Žilina.

V čom sa chcú zlepšiť sokolíci proti Rakúsku?

Aký má samotný hráč, ale aj celý tím cieľ v zajtrajšom zápase?

Pondelkový tréning si pozreli aj študenti trénerskej UEFA pro licencie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: