Správy

Tím SR "21" začne rok tretíkrát za sebou duelom v Portugalsku

Emília Gerzaničová|4. feb 2014 o 00:00

BRATISLAVA (SITA) - Ivan Galád (tréner futbalistov SR "21" pred medzištátnym prípravným duelom v Portugalsku): "Očakávam vynikajúceho súpera, výborný terén a dobrý zápas"

BRATISLAVA (SITA) - Ivan Galád (tréner futbalistov SR "21" pred medzištátnym prípravným duelom v Portugalsku): "Očakávam vynikajúceho súpera, výborný terén a dobrý zápas"

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov už tretíkrát za sebou otvoria kalendárny rok prípravným duelom na portugalskej pôde proti domácemu výberu. Zverenci trénera Ivana Galáda v januári 2012 v Leirii remizovali 1:1 a prehrali 1:2, vlani sa v dvoch konfrontáciách zrodili dva nerozhodné rezultáty 1:1 a 0:0. Aj tentoraz nastúpia mladí Slováci na Iberskom polostrove proti portugalskej "dvadsiatke", a to v stredu 5. februára o 16.00 h SEČ v Marinha Grande.

"Určite je to pre nás príjemná zmena odskočiť si do krajiny s lepšími klimatickými podmienkami, keďže sme stále v zimnej príprave. Navyše na nás čaká kvalitný súper a výborný zápas. Tešíme sa na duel a urobíme všetko pre dobrý výsledok," uviedol krídelník Slovana Bratislava Karol Mészáros. Optimistom pred stretnutím v Portugalsku je 20-ročný útočník Spartaka Trnava Ivan Schranz: "Nebudeme pred zápasom rozprávať, že ideme vyhrať 3:0. Chceme odohrať dobrý duel a nechať na ihrisku všetko. Dúfam, že to dopadne dobre. Pozitívne hodnotím aj to, že si vyskúšame dobrý terén. Ja som zvyknutý, v Trnave som absolvoval prípravu na tráve, iba v poslednom období, keď prišli mrazy, sme trénovali na umelom povrchu." 

Tím SR "21" figuruje s 13 bodmi zo šiestich zápasov na čele 3. skupiny kvalifikácie o postup na ME 2015 do Česka. Posledné dve vystúpenia v tejto eliminácii absolvujú hráči slovenskej "dvadsaťjednotky" až o sedem mesiacov (4. 9. doma proti Škótsku a 8. 9. v Holandsku, pozn.), dovtedy však chcú pochopiteľne zostať v zápasovom rytme. "Najbližší kvalifikačný duel odohráme až v septembri, vyšlo to až tak. Musíme sa čo najlepšie pripraviť. Keď to príde, chceme bojovať a postúpiť ďalej," skonštatoval ružomberský útočník Adam Zreľák. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: