Správy

SR 18 - Sokolíci vzlietli nad Mexikom

Peter Šurin|29. jan 2020 o 19:50
Oslava víťazstva na turnaji po zápase s Mexikom.
Oslava víťazstva na turnaji po zápase s Mexikom. (Zdroj: SFZ, Autor: MICHAL VENGLOŠ)

LAS PALMAS (SFZ) - Vo svojom druhom zápase na turnaji Copa del Atlantico vyhrali slovenskí sokolíci nad mexickou osemnástkou 1:0.

Nebol to ľahký zápas pre sokolíkov. Mexičania prehrali prvý zápas 0:1, rovnako nechceli pokračovať v zlej sérii, preto vyrukovali so všetkým, čo ich mohlo doviesť k víťazstvu. Vrátane „šikovnosti“ pri fauloch, čo vyvolávalo postupný rast nervozity. Vyvrcholilo to v poslednej minúre zápasu, po faule na Mojžiša sa strhla strkanica, ktorá vyústila do dvoch vylúčení. To už Slovensko viedlo práve gólom Mojžiša a v ostávajúcich dvoch desiatkách minút si umnou hrou náskok udržalo.

Tretí zápas na turnaji odohrajú Macekovi zverenci v piatok 31. januára o 17:00 v Las Palmas s Japonskom.

MEXIKO 18 - SLOVENSKO 18 0:1 (0:0)
Gól: 73. Mojžiš.
ŽK: Robles, Abreu, Leitner, Capko, Mojžiš, Vlasák, Morel.
ČK: Yaňez (90.), Mojžiš (90.)
Rozhodoval: Cupeiro Perez (Španielsko)
SLOVENSKO 18: Kukučka - Lacko (52. Vlasák), Leitner, Morel, Kohút - Hornyák, Biricz (46. Majkut), Mojžiš - Tučný (46. Repa), Čerepkai (61. Piliar), Bögi (46. Rigo). Tréner: Stanislav Macek.

HLAS PO ZÁPASE
STANISLAV MACEK (tréner Slovenska 18): “V obojstranne veľmi kvalitnom zápase sme podali organizovaný výkon, podložený enormným nasadením a bojovnosťou. Proti vicemajstrom sveta sme sa dokázali presadiť vlastnou hrou a vytvoriť si viacerovo gólových príležitosti. Hráči ukázali charakter a víťaznú mentalitu. V piatkovom zápase s Japonskom budeme chcieť nadviazať práve na tento výkon.“

Fotografie z galérie sú z facebooku španielskeho zväzu.

DRUHÝ ZÁPAS: Španielsko - Japonsko 2:0.

(Zdroj: SFZ, Autor: MICHAL VENGLOŠ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: