Slovenská 21-ka sa zišla na zraze pred prípravným zápasom s Českou repubikou

Emília Gerzaničová|26. apr 2015 o 02:00

MYJAVA (SFZ) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov sa zišla v Myjave pred prípravným duelom s Českom. Zrananého Martina Králika nahradil Mário Tóth, Valjenta neuvoľnil klub

MYJAVA (SFZ) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov sa zišla v Myjave pred prípravným duelom s Českom. Zrananého Martina Králika nahradil Mário Tóth, Valjenta neuvoľnil klub

Zverenci trénera Pavla Hapala sa zišli v Myjave pred prípravným duelom s Českou republikou. V stredu (29.4.) sa na štadióne v Senici pokúsia nadviazať na predošlé víťazstvo proti Nórsku (4:1) a kvalitný výkon proti Ukrajine (0:0).

Tréner Pavel Hapal avizoval, že v nominácii nebudú figurovať pre pohárové povinnosti hráči AS Trenčín Lobotka a Bero, chýbať bude aj stredopoliar Spartaka Myjava Denis Duga pre dohrávku Fortuna ligy. Z pôvodnej nominácie vypadol pre zranenie Martin Králik (MŠK Žilina), ktorého nahradil v nominácii obranca DAC 1904 Dunajská Streda Mário Tóth. Martin Valjent z talianskeho Ternana Calcio nebol uvoľnený klubom, stredopoliar Zbrojovky Brno Tomáš Brigant bude dnes k dispozícii klubu pre ligový duel na Letnej s pražskou Spartou a pripojí sa k mužstvu dnes pred polnocou. "Duel s Českom nie je v asociačnom termíne, aj preto nemôžeme počítať so všetkými hráčmi, musíme improvizovať," komentoval aktuálny stav kádra tréner Pavel Hapal.

"Tešil som sa na zraz, z prvých zápasov a prvého kontaktu s chlapcami som mal príjemný pocit a mám radosť, že sme opäť spolu. Hráči pravidelne nastupujú v kluboch, mnohí z nich hrali vo včerajších zápasoch, aj z tohto pohľadu môžeme byť spokojní," povedal na dnešnom zraze kouč 21-ky Pavel Hapal. S Českou republikou zaznamenal slovenský výber U21 v posledných troch rokoch dve prehry a jednu výhru. "Verím, že sa nám podarí bilanciu vyrovnať a v stredu si pripíšeme víťazstvo. Mužstvá sa navzájom veľmi dobre poznajú, v tomto smere sa tímy nemajú čím prekvapiť. Bude to o tom, aby hráči podali čo najlepšie výkony a ukázali sa v čo najlepšom svetle," povedal tréner Hapal a kapitán mužstva Adam Zreľák dodal: "Zápasy s Českom sú vždy derby zápasmi. V minulom kvalifikačnom cykle sme súpera dokázali zdolať, samozrejme, kádre sa obmenili, musíme sa pripraviť na sto percent, hráme doma, verím, že sa nám podarí opäť zvíťaziť."

Nováčikom v tíme je žilinský "rýchlik" Lukáš Čmelík. Na domácej scéne v najvyššej ligovej súťaži zaujal rýchlosťou a patrí k oporám tímu spod Dubňa. Na reprezentačnej úrovni len nedávno súperil v drese slovenskej 19-ky v kvalifikácii o postup na európsky šampionát v skupine proti Českej republike. Ak v stredu vybehne čo len na minútu na senický trávnik, odbije si premiéru v 21-ke práve proti tomuto súperovi. "Je to pre mňa nová výzva, vyšší level. Som rád, že tu môžem byť s takými hráčmi a ak sa dostanem na ihrisko, budem sa snažiť odvďačiť trénerovi za dôveru dobrým výkonom."

Prvej pozvánky do reprezentačného výberu do 21 rokov sa dočkal aj bývalý obranca FK Senica a aktuálne hráč pražskej Sparty Juraj Chvátal. "Som šťastný, že prišla, je to ďalší miľník v kariére. Zápas proti Česku vnímam ako špeciálny, teším sa naň. Napriek tomu, že pôsobím v Sparte a niektorých hráčov z tímu súpera poznám, za odborníka a špacialistu na český futbal sa nepovažujem," povedal pred nedeľným obedom nováčik v tíme Juraj Chvátal.

Reprezentačný výber absolvuje dnes (26.4.) o 16:30 tréning na ihrisku v Turej Lúke, zajtra naordinoval realizačný tím svojím zverencom dve tréningové jednotky a v utorok si otestujú trávnik v dejisku stretnutia na štadióne FK Senica. Duel s Českou republikou je na programe v stredu 29. apríla o 17:30. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: