Správy

SFZ – Na večnosť odišiel Anton Hrušecký

(Zdroj: SFZ, Autor: SPARTAK TRNAVA)
Peter Šurin|20. jún 2019 o 10:00
(Zdroj: SFZ, Autor: SPARTAK TRNAVA)

BANSKÁ BYSTRICA (SFZ) – V utorok 18. júna zomrel vo veku 77 Anton Hrušecký, trojnásobný reprezentant Československa, päťnásobný víťaz federálnej ligy.
Rodák zo Serede (nar. 2. januára 1942) začal s futbalom v rodnom meste, odkiaľ to mal len kúsok do Spartaka. Tam prišiel v čase, keď sa formovala „veľká Trnava.“ Jeho pracovitosť v strede poľa mu zabezpečila miesto v zostave, prvý ligový zápas odohral na jeseň 1964 po postupe mužstva do najvyššej súťaže proti odvekému rivalovi Slovanu Bratislava. Prvý ligový gól – hneď dva v zápase - dosiahol na jeseň 1964 v Prahe pri prehre Trnavy na Sparte (3:6).
Desať sezón strávil v Spartaku, celkovo má na konte 277 štartov v najvyššej súťaži, v nich dosiahol 32 gólov, posledný zápas v trnavských farbách absolvoval na jeseň 1974, hráčsku kariéru končil v Dukle Banská Bystrica.
Ako člen zlatej generácie je jedným z tých „bílých andelov,“ ktorí získali všetkých päť majstrovských titulov Spartaka, zahral si aj v pamätnom semifinále Európskej ligy majstrov s Ajaxom Amsterdam, dvakrát vyhral Čs. pohár, raz STEP. Nastúpil v 30 stretnutiach v rámci európskych pohárov.
Trikrát reprezentoval Československo na tzv. Pohári nezávislosti v Brazílii, dosiahol jeden gól proti Juhoslávii. Mal prezývku Gerson  podľa známeho brazílskeho futbalistu.
Po skončení hráčskej kariéry plynulo prešiel na trénerskú lavičku, postupne viedol Selce, Zvolen, Prievidzu, Trenčín, Levice a Banskú Bystricu.
Po Ladislavovi Kunovi, Josefovi Gerykovi, Vladimírovi Hagarovi, Vojtechovi Varadinovi a Jozefovi Adamcovi je šiestym členom „zlatej Trnavy,“ ktorý už nie je medzi nami.
Česť jeho pamiatke!

Nachádzate sa tu: