Správy

ROZHODCOVIA SFZ: Absolvovali jeden z najlepších zimných kempov

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)
Peter Šurin|29. jan 2018 o 13:00

KEMER (SFZ/JAROSLAV ZÁBRANSKÝ) – Slovenskí futbaloví rozhodcovia a asistenti rozhodcov absolvovali v stredisku v Kemer zimný doškolovací seminár.

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)

 

KEMER (SFZ/JAROSLAV ZÁBRANSKÝ) – Slovenskí futbaloví rozhodcovia a asistenti rozhodcov absolvovali v stredisku v Kemer zimný doškolovací seminár.

V sobotu sa po zvládnutí celého programu tréningového kepmu vrátila z Turecka kompletná TOP skupina rozhodcov a asistentov rozhodcov SFZ Na seminári sa zúčastnilo 49 rozhodcov a asistentov z TOP skupiny a vybraných rozhodcov z medziskupiny,“ dodal presné číslo predseda komisie rozhodcov SFZ Marián Ružbarský. Po všetkých stránkach vydarený zimný doškolovací seminár priniesol našim rozhodcom a asistentom rozhodcov výbornú možnosť všestrannej prípravy pred začiatkom jarnej časti súťažného ročníka 2017/18.
Okrem odbornej časti seminára, zameranej na preverenie ich teoretických vedomostí, sa frekventanti kempu zamerali aj na fyzickú prípravu. V hotelovom komplexe Limak Limra mali na to ideálne podmienky, v ktorých absolvovali deväť náročných tréningových jednotiek.
Súčasťou kempu bolo aj rozhodovanie viacerých priateľských medzinárodných stretnutí tímov, ktoré sú v Turecku na príprave. Všetci FIFA rozhodcovia s asistentami mali možnosť rozhodovať aspoň po jednom zápase,“ potvrdil šéf slovenských rozhodcov.

Vrcholom pre jednotlivcov bolo oficiálne odovzdávanie odznakov FIFA 2018 tým, ktorí boli zaradení na medzinárodnú listinu.
Seminár splnil účel v maximálnej miere. Zahraničnú destináciu v Kemeri sme zvolili pre výborné tréningové podmienky a keďže nám prialo aj počasie, chlapci absolvovali celý plánovaný tréningový program. Vysoko vyzdvihujem, že všetci účastníci toto sústredenie zobrali s plnou vážnosťou ako poctivú prípravu pred náročnou jarnou časťou, a nie ako zahraničnú dovolenku,“ zhodnotil Marián Ružbarský týždeň v Turecku. “Vyhli sa nám závažnejšie zdravotné problémy, za čo vďačíme aj tomu, že sme mali vo výprave dvoch špičkových masérov, takže každý frekventant v priebehu šiestich dní absolvoval dve kvalitné masáže.“ Sumár? Z môjho pohľadu to bol jeden z najkvalitnejších seminárov, aké sme v Turecku absolvovali. Vďaka za to patrí všetkým členom komisie rozhodcov, plus lektorovi Jánovi Fašungovi, kondičným trénerom Jánovi Hianikovi, Bohumile Krčmárovej a Matúšovi Krčmárovi a masérom Róbertovi Fabínymu a Igorovi Richnavskému.“

 

Texty pod foto

 

F1: Erik Weiss, Peter Kráľovič a Miroslav Benko (zľava) viedli počas seminára jeden zo zápasov tímov, ktoré sú v Turecku na príprave.
F2: Predseda komisie rozhodcov SFZ Marián Ružbarský sa každý deň prihovoril rozhodcom.
F3: Každá tréningová jednotka sa začínala rozcvičkou.
F4: Tréning absolvovali rozhodcovia v dobrých klimatických podmienkach.
F5: Boris Marhefka nie raz trénoval len v krátkych rukávoch.
F7: Pohľad do vnútra hotela Limak Limra – prednášková miestnosť pre potreby slovenských rozhodcov.
F8: Predseda komisie rozhodcov Marián Ružbarský odovzdáva odznak FIFA Ivanovi Kružliakovi.
F9: Slovenská rozhodcovská špička na listine FIFA, zľava Ivan Kružliak, Peter Kráľovič, Filip Glova, Boris Marhefka, Michal Očenáš.

 

ÚČASTNÍCI SEMINÁRA

HLAVNÍ

BFZ: Kružliak, Pavlík, Smolák, A. Somoláni, Šuniar
ZsFZ: Dohál, Ježík, Kráľovič, Michlian, Ochotnický, Vlk
SsFZ: Ihring, Gemzický, Horváth, P. Hrčka Marhefka, Mastiš, Očenáš, Valášek
VsFZ: Glova, Chmura, Kačenga, Sedlák, J. Straka, Ziemba

ASISTENTI

BFZ: Bednár, Borsányi, Mókoš, Pozor, Roszbeck
ZSFZ: Galo, Hancko, Kováč, Lieskovský, Slyško, Štrbo, Žákech
SsFZ:Balko, D. Hrčka, Hrmo, Chládek, Tomčík, Vorel
VsFZ: Ádám, Benko, Bobko, Ferenc, Jenčura, E. Weiss

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: