Správy

Pekarík, Mak, Lobotka a Vojtuš na besede na ZŠ Tajovského v Senci

Viktoria Joríkova|13. nov 2013 o 00:00

SENEC (SFZ) – Dvojica slovenských futbalových reprezentantov Peter Pekarík, Róbert Mak a hráči reprezentácie do 21 rokov Stanislav Lobotka a Jakub Vojtuš sa včera (12.11) zúčastnili besedy so žiakmi ZŠ Tajovského v Senci.

SENEC (SFZ) – Dvojica slovenských futbalových reprezentantov Peter Pekarík, Róbert Mak a hráči reprezentácie do 21 rokov Stanislav Lobotka a Jakub Vojtuš sa včera (12.11) zúčastnili besedy so žiakmi ZŠ Tajovského v Senci.

Nadšené úsmevy a radosť žiakov a mladých športovcov sprevádzali besedu slovenských futbalových reprezentantov v priestoroch telocvične základnej školy. Kvarteto slovenských futbalových reprezentantov doplnila trojica futbalistov ŠK SFM Senec Peter Polgár, Imrich Bedecs a brankár Martin Matlák.

V úvode privítala futbalistov riaditeľka školy Mgr. Božena Venerčanová. „Naša škola mala vždy blízko k športu. V minulosti patrili pod našu školu Útvary talentovanej mládeže, v súčasnosti máme športové triedy. Aj deti zo susednej materskej školy k nám často zavítajú, aby si zahrali futbal. Máme talentované deti a skvelých športovcov. Som si istá, že prítomní futbalisti sú pre našich žiakov vzormi a stretnutie s nimi ich povzbudí k ďalšiemu športovému úsiliu, otvorila besedu riaditeľka školy, Mgr. Božena Venerčanová.

Prvú otázku adresoval jeden z organizátorov besedy a zástupca klubu ŠK SFM Senec Ivan Kolembus na Róberta Maka. Ten mal za úlohu „trafiť“ v akej lige hrá miestny SFM Senec a na akej škole práve je. Za správne odpovede zožal 22-ročný futbalista 1. FC Norimberg búrlivý potlesk a zo strany žiakov prišli ďalšie zaujímavé otázky. Žiakov zaujímalo, či pre futbalistov bola dôležitejšia škola alebo futbal. “Škola a vzdelanie sú veľmi dôležité, ale je dôležité správne sa v istom bode rozhodnúť. Keď sa z futbalu stane profesia, je jasné, že mu treba odovzdať maximum a nezostáva veľa síl a času na školu. Na druhej strane, v športe nikdy neviete čo sa stane a tak nie je správne zatvárať dvierka pred školou,“ povedal ako prvý Róbert Mak. Po ňom odpovedal Peter Pekarík. “Školu som ocenil po prestupe do Nemecka a Turecka. Bez jazykov sa futbalista nezaobíde a život futbalistu nestojí iba na talente,“ povedal obranca Herthy Berlín.

Väčšina prítomných chlapcov a dievčat navštevuje športovú školu, a tak je so športom v každodennom kontakte. Otázky smerovali k počtom gólov, zaujímala ich športová kariéra, ale aj ako sa hráči vyrovnávajú s prehrami. Útočník SC Olhanense Jakub Vojtuš hovoril o doterajších pôsobiskách, zaujala jeho zmienka o pôsobení v Interi Miláno. Rovnako zaujal aktuálny klub Stanislava Lobotku Ajax Amsterdam a 18-hráč hovoril o najväčších rozdieloch medzi pôsobením v Trenčíne a v Amsterdame. Peter Pekarík si zaspomínal na účinkovanie na záverečnom turnaji MS 2010 v JAR a s Róbertom Makom priblížili prítomným atmosféru zápasov Bundesligy pred početnou diváckou kulisou.

Po tridsaťminútovej besede prišla na rad autogramiáda, fotografovanie sa s hráčmi a spontánny potlesk pre organizátorov a účastníkov vydarenej akcie. Záver besedy zaobstarala pozvánka na zajtrajší kvalifikačný zápas reprezentácie do 21 rokov proti Holandsku, na štadióne Národného tréningového centra v Senci. Zostáva veriť, že po zápase pribudne nadšeným žiakom a budúcim futbalistom k podpisom a cenným suvenírom aj zážitok z úspešného vystúpenia našej dvadsaťjednotky, v mimoriadne dôležitom zápase proti Holandsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: