Správy

MUŽI A – Tréner Calzona po oslavách pred zápasom v Zenici: Potrebujem výborný prístup

Peter Šurin|18. nov 2023 o 19:35
Tréner Francesco Calzona a Laci Bénes na tlačovej konferencii v sarajevskom hoteli Hills.
Tréner Francesco Calzona a Laci Bénes na tlačovej konferencii v sarajevskom hoteli Hills. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

SARAJEVO (SFZ) – Vo štvrtok večer postúpili na majstrovstvá Európy, následne sa podstatnú časť noci z postupu tešili – ako potvrdil Francesco Calzona, hráči zmenili jeho plán ísť vyspať únavu do postele a stiahli ho so sebou(viac aj k tomu vo videu)  – v piatok popoludní a v sobotu dopoludnia trénovali, v sobotu popoludní odleteli do Sarajeva a tam podvečer absolvoval úspešný tréner a zástupca úspešných hráčov Laci Bénes tradičnú predzápasovú tlačovú konferenciu. Lebo aj keď je postup náš, kvalifikačný program treba naplniť, zápasová derniéra je stanovená na nedeľu 20:45 v Zenici.

„Chlapci dostali čas na oslavu,“ dupľoval Calzona. K dispozícii má kompletný káder, do štvrtkového kádra pribudla aj dvojica Pekarík – Hrošovský, ktorá si odpykala kartový trest.

ZMENY V ZOSTAVE. „Rozmýšľam nad zmenami, ale nie som ešte rozhodnutý,“ takže v čase tlačovky bol počet nových hráčov v základnej jedenástke ešte nejasný. „Kto bude na tréningu vyzerať najlepšie, bude hrať.“

PROBLÉMY DOMÁCICH. Počas kvalifikácie ME 2024 Bosna dvakrát vymenila trénera, z pozície kandidáta na druhú postupovú priečku sa prepadla skoro až na úplné dno skupiny. Kým my sme v laufe, okolo domácich vládne nespokojnosť a nervozita. „To neriešime, mám rešpekt pred reprezentáciou Bosny a Hercegoviny. Ale ak sa my nepostavíme k zápasu v Zenici tak, ako chcem, tak Bosna s viacerýmiu výbornými hráčmi nám bude robiť ťažkosti. Takže dôležitý bude náš výkon.“ Budú im chýbať Džeko i Pjanič. „Sú to hráči s obrovskou kvalitou, vyrovnať sa s ich absenciou by mal každý tím. Pozor ale, môže to byť klamlivé, pretože hráči, ktorí prídu na ich miesto majú veľkú chuť ich nahradiť.“ (ešte viac aj o tom vo videu)

OD DOMÁCEHO NOVINÁRA. Slovensko dosiahlo úspech, ale súčasní hráči nemajú level Škrtela či Hamšíka, kam mieri na Eure tento tím? „Dnešné mená mojich hráčov nie sú také zvučné, ako tie, čo ste spomenuli, ale mňa mená nezaujímajú. Mňa zaujíma ich srdce a to, aby dali svoje kvality do služieb mužstva. Mužstvo je viac ako indivisuálna technika a taktika. Som hrdý, že môžem viesť týchto chlapcov, že sa môžem spoľahnúť na to, že každý z nich vydá v zápase sto percent.“

LACI BÉNES: Veľká česť hrať za Slovensko...
„Som veľmi rád, že som zažil tento veľký postupový úspech. Teraz sme ale pred zápasom. Je to kvalifikačný zápas a aj v nedeľu chceme odohrať dobrý zápas a vyhrať ho.
Analyzovali sme si hru súpera, vieme, čo hrá, ale my sa sústredíme na náš výkon a náš futbal. Ten vyzerá inak ako predtým...“

(viac o pocite reprezentanta Slovenska a tlaku okolo zápasu vo videu).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: