Správy

MUŽI A – Skutočnosť zaznela na tlačovke: 20 rokov sme vo Vaduze nevyhrali!

- #tlac_vaduz
- #tlac_vaduz
Peter Šurin|19. jún 2023 o 18:40
Tlačová konferencia na Rheinparku s účasťou trénera Calzonu, hráča Hrošovského a ďalších z realizačného tímu.
Tlačová konferencia na Rheinparku s účasťou trénera Calzonu, hráča Hrošovského a ďalších z realizačného tímu. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

VADUZ (SFZ) – Bodku za sezónou dajú slovenskí reprezentanti v jednom z najmenších európskych štátov. Teoreticky  by to po zvládnutom boji na Islande mala byť zvládnuteľná prekážka, ale vieme, že teória nemusí vždy zodpovedať realite. Napokon, vo dvoch posledných súťažných zápasoch Lichtenštajnsko uhralo doma so Slovenskom dve remízy, len si pripomeňme, že výsledok 1:1 z júna 2013 zlomil trénerskej dvojici Griga – Hipp väzy. Mimochodom, tréner Calzona o týchto rezultátoch vie...

PO ISLANDE. V Reykjavíku to bol náročný zápas fyzicky aj psychicky, potom nasledovala jedenásťhodinová cesta. „Oddych je dôležitý,“ zdôrazňoval taliansky tréner. Pripomenul, že hráči avizovali šrámy, najviac sa musí dávať dokopy Schranz, ktorého trápi členok.

ZMENY V ZOSTAVE. Túto tému Francesco Calzona neotvára, ale po priamej otázke ani neobchádza. Šikovne ide slalom so slovami aj pri hodenej udičke, že na tlačovej konferencii zastupoval hráčov Patrik Hrošovský, či to naznačuje, že bude v základnej jedenástke. Trénerovo vyjadrenie vo videu.

K SÚPEROVI. Rovnako ako náš minulý súper aj Lichtenštajnci majú nového trénera. Nemec Konrad Fünfstück nahradil vo dvoch kvalifikačných zápasoch zaskakujúceho Rakúšana Reneho Pauritscha, čomu rozhodne pomohla aj marcová prehra 0:7 s Islandom... „Nový tréner vždy príde s novými vecami, videli sme piatkový zápas v Luxembursku. Naši najbližší súperi vyššie bránili, chodili viac do pressingu, hrali viac európsky futbal ako predtým,“ čo je samozrejme pravda, ale stále je to tím zo 199. priečky rebríčku FIFA. „Musíme byť pokorní,“ nabáda Calzona. „Sme favoritom, ale koncentrácia je nutná, aby na ihrisku nevznikli pre nás nepríjemné momenty.“

RECEPT NA DOBRÝ VÝSLEDOK. Náš tréner ho mužstvu povedal a povedal ho aj na tlačovke. „Hrať rýchlo, veľmi rýchlo posúvať loptu od nohy, ale hrať pokojne svoj futbal.“ Lebo potom došlo na tie spomínané dve remízy Slovenska vo Vaduze. O nich hovorí Calzona vo videu.

Patrik Hrošovský na tlačovke vo Vaduze.
Patrik Hrošovský na tlačovke vo Vaduze. (Zdroj: SFZ, Autor: ROMAN FERSTL)

Zástupca hráčov Patrik Hrošovský: Najdôležitejší je náš prístup

„S trénerom som o mieste v zostave ešte nehovoril, takže takéto otázky smerujete na neho. 

Zvládli sme na Islande ťažký zápas, máme tri dôležité body od priameho rivala v boji o 2. miesto, teraz ich musíme vo Vaduze potvrdiť. Sme v zápase jasným papierovým favoritom, žiada si to od nás dobre vstúpiť do toho.

Sme dobrá partia, nemyslíme na to, že je to koniec sezóny, že bolo toho veľa, nikto nezatína zuby, chcem proste uspieť.

Videli sme zostrihané video z piatkového zápasu Lichtenštajnska v Luxembursku, domácich nesmieme podceniť, musíme hľadieť na seba. Najdôležitejšie v takýchto dueloch je náš prístup k nemu.“

O tom, čo nachystali na rozlúčku pre Hamšíka vo videu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: