MONACObet liga

MONACObet liga: Šláger v Petržalke i súboj mimoriadne sklamaných

Petržalčania mali vo Zvolene vydarený vstup do sezóny a budú ho chcieť potvrdiť aj doma proti Zlatým Moravciam.
Petržalčania mali vo Zvolene vydarený vstup do sezóny a budú ho chcieť potvrdiť aj doma proti Zlatým Moravciam. (Zdroj: facebook.com / MFK Zvolen)
2. aug 2024 o 06:37
Petržalčania mali vo Zvolene vydarený vstup do sezóny a budú ho chcieť potvrdiť aj doma proti Zlatým Moravciam.
Petržalčania mali vo Zvolene vydarený vstup do sezóny a budú ho chcieť potvrdiť aj doma proti Zlatým Moravciam. (Zdroj: facebook.com / MFK Zvolen)

BRATISLAVA (SFZ) - Do troch dní je rozvrhnutý program 2. kola MONACObet ligy, ktorý prinesie aj veľký šláger v Bratislave. Súboj Petržalky so Zlatými Moravcami bude najväčším ťahákom kola.

Nováčik zo Zvolena sa v uplynulom kole postaral o návštevu kola (1053 divákov), čo bolo jediné štvorciferné číslo v úvodnom kole. Ani zaplnené hľadisko však Zvolenčanom nepomohlo v súboji s favorizovanou Petržalkou, ktorej podľahli 0:3. Zvolenčania majú na úvod mimoriadne ťažký žreb. Veď, ak odrátame postupujúce Komárno, tak sa v prvých štyroch kolách stretnú s najvyššie postavenými celkami minulého ročníka a následne cestujú na pôdu ambiciózneho Liptovského Mikuláša… V Stropkove to proti Tatranu Prešov budú mať veľmi ťažké. Šarišania v uplynulom kole doslova vydreli víťazstvo v hodine dvanástej, keď v Púchove strelili jediný gól zápasu v piatej nadstavenej minúte a ihneď po ňom rozhodca ukončil zápas. Tri body z vonku majú pre Prešov veľkú hodnotu, lebo z Púchova sa nebudú voziť ľahko. Teraz je však na hráčoch Tatrana, aby ich potvrdili v súboji s nováčikom. 

O hodinu neskôr sa na ihrisku súpera predstaví i druhý nováčik. Stará Ľubovňa zažila veľmi podobné privítanie v MONACObet lige ako Zvolen. Doma prehrala s favorizovanými Zlatými Moravcami 0:2 a podobná bola nielen prehra, ale i divácka návšteva na zápase - 900. Pohronie odohrá i druhý zápas na domácej pôde. Proti rezerve Žiliny (3:2) rozhodlo o svojom víťazstve dve minúty pred koncom. Tentoraz by si domáci veľmi radi odpustili podobný nervák. Uvidíme, či Gorali nebudú mať opačný názor.

Sobotňajší štvorzápasový program prinesie veľký šláger dvoch tímov, ktorí sa netaja prvoligovými ambíciami. Veď domáca Petržalka v máji neuspela v baráži o najvyššiu súťaž v dvojzápase s Michalovcami a Zlaté Moravce by sa po zostupe chceli čo najrýchlejšie vrátiť medzi elitu. A úvodné spomínané víťazstvá na ihriskách nováčikov iba podtrhli ich ciele.

Pod Vihorlatom zasa pôjde o súboj mimoriadne sklamaných mužstiev z 1. kola. Humenčania si po troch mesiacoch pripomenuli v Malženiciach nepríjemné déja vu. Na konci apríla uvidel malženický Krajčovič červenú kartu už v 32. min. a domáci expresne už o šesť minút strelili vedúci gól. Po prestávke hosťujúci Ahl vyrovnal na konečných 1:1. Pred týždňom bolo po polčase 1:1. V 51. min. uvidel malženický Kudlička červenú kartu a domáci tentoraz strelili gól už päť minút po vylúčení! Humenčania už ani nevyrovnali… O púchovskom smoliarskom konci zápasu s Prešovom sme písali vyššie. Uvidíme, na ktorom mužstve zanechala psychika menšie stopy.

Považská Bystrica obsadila síce v minulom ročníku lichotivé 5. miesto, no aktuálna situácia je taká, že jej hráči sa netešili z víťazstva už tri mesiace. Jednoducho, zabudli víťaziť. Naposledy vyhrali 28. apríla v rámci 27. kola MONACObet ligy na ihrisku žilinskej rezervy 4:2. Do konca ročníka už nasledovali len jedna remíza a dve prehry. Prišla príprava a v nej tri prehry a dve remízy. Odštartovala nová sezóna a na úvod domáca prehra 1:3 so Slovanom B. Summa summarum, Považania od konca apríla ťahajú šnúru deviatich zápasov bez víťazstva. V 2. kole sa znova na domácom ihrisku pokúsia o reparát proti Malženiciam, ktoré však aj vzhľadom na výsledkové trápenie Považskej Bystrice šípia šancu na úspech.

Sobotňajší program ukončí duel na Liptove. MFK Tatran stratil hneď na úvod body v Šamoríne. Prakticky celý zápas viedol a minútu pred koncom domáci vyrovnali na 1:1. Liptáci tak doma budú chcieť zabrať naplno, no proti bude namlsaná rezerva Slovana, ktorá pred týždňom vyhrala v Považskej Bystrici 3:1. Určite stojí za zmienku, že posledné štyri vzájomné zápasy vyhrali Liptáci a o góly veru nebola núdza - 5:1, 5:2, 5:0, 3:1. Bude to plati i tentoraz?

Kolo uzavrie nedeľňajší predpoludňajší duel v Žiline. Domáca rezerva privíta Šamorín a keby sa stretnutie skončilo nerozhodne, nik by sa nemohol čudovať. Remízy už akosi automaticky patria k súbojom oboch tímov. V posledných siedmich vzájomných zápasoch získali oba celky po jednom víťazstve a pridali k ním 5 remíz!

PROGRAM 2. KOLA

PIATOK

17.00: Prešov - Zvolen
18.00: Pohronie - Stará Ľubovňa

SOBOTA

17.00: Petržalka - Zlaté Moravce
17.00: Humenné - Púchov
17.00: Považská Bystrica - Malženice
19.00: Liptovský Mikuláš - Slovan B

NEDEĽA

10.30: Žilina B - Šamorín

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: