MONACObet liga

MONACObet liga – Na prvom mieste Prešov, Humenné čaká na víťazstvo

Levan Nonikašvili (vľavo) z FC ViOn a Botond Angyal z ŠTK Šamorín v súboji o loptu.
Levan Nonikašvili (vľavo) z FC ViOn a Botond Angyal z ŠTK Šamorín v súboji o loptu. (Zdroj: facebook.com/ FC Vion Zlaté Moravce - Vráble)
30. sep 2024 o 10:52
Levan Nonikašvili (vľavo) z FC ViOn a Botond Angyal z ŠTK Šamorín v súboji o loptu.
Levan Nonikašvili (vľavo) z FC ViOn a Botond Angyal z ŠTK Šamorín v súboji o loptu. (Zdroj: facebook.com/ FC Vion Zlaté Moravce - Vráble)

BRATISLAVA (SFZ) –  Po zápasoch 9. kola MONACObet ligy má súťaž nového lídra, ktorým je Tatran Prešov. Kolo pritom nebolo úplné, pretože zápas FC Petržalka – FK Pohronie bol odložený kvôli vírusovému ochoreniu v tábore hostí. Skok Prešova na prvé miesto treba brať vážne. Svedčí o tom aj to, že má pred FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble jednobodový náskok napriek menšiemu počtu odohraných zápasov. 

Práve futbalisti FC ViOn otvárali piatkovým zápasom program 9. kola súťaže. Na domácom trávniku privítali Šamorín, ktorý predchádza povesť nebezpečného a futbalovo ladeného mužstva. Potvrdila sa, v Zlatých Moravciach vyhral ŠTK po góloch

Romana Pliušča a Aliouneho Syllu. Domáci, ktorí prišli o neporaziteľnosť na svojom štadióne, budú neradi spomínať na úvod a záver zápasu. Ukrajinský záložník otvoril skóre už v 4. minúte utešenou strelou z diaľky, Senegalčan Sylla sa zas presadil po dlhom nákope brazílskeho brankára Leandra Filipeho v 89. minúte. Medzitým skóroval zlatomoravecký Samuel Suľa. „Zápas sme nezačali dobre a po vlastnom aute inkasovali zbytočný gól. Potom sme si povedali pár vecí a hrali aktívnejšie, z čoho pramenil vyrovnávajúci gól. Dobre sme vpredu zakombinovali, kričal som ‚Gonisovi‘ nech mi prihrá a nešpekuloval som. Druhopolčasový zámer nám však nevychádzal, všade sme boli neskoro, šance sme nevyužili a súper na konci jednu áno,“ povedal Samuel Suľa pre konto klubu na sociálnej sieti. Šamorín sa bodovo dotiahol na FC ViOn, má horšie skóre, ale aj o jeden zápas menej. 

Zaváhanie dovtedajšieho lídra využil Tatran Prešov, ktorý si v Stropkove pred 620 divákmi poradil s MŠK Žilina B. Skórovali Matej Franko a Landing Sagna, ktorý je lídrom tabuľky strelcov so šiestimi gólmi. Rezerva Žiliny nedala gól už 526 minút. „Súper zaslúžene zvíťazil, pretože bol lepší v každej oblasti. Z našej strany to bol podpriemerný výkon, Prešov jednoducho chcel viac. Bol agresívnejší, nebezpečnejší. My potrebujeme v ďalších zápasoch ukázať väčšie srdce, zápal pre hru. A nebyť tak zbrklí. Smerom dopredu sme boli málo nebezpeční a z minima šancí sme, žiaľ, nedokázali vyťažiť vytúžený gól… Len si vyhrnúť rukávy a makať ďalej. Snáď sa potom dostavia vytúžené výsledky,“ povedal pre klubovú webstránku asistent trénera MŠK Žilina Peter Galadík

Malženice zvíťazili v Púchove (3:1) a dosiahli vôbec prvé víťazstvo nad týmto súperom. Víťazný gól dal po peknom centri Thomasa Kotlára hlavičkou Patrick Karhan, syn legendárneho reprezentačného stovkára. Skóre zápasu uzavrel v 90. minúte gólom z penalty práve Thomas Kotlár. Malženiciam sa darí po nástupe trénera Juraja Jarábka, vyhrali pod ním aj druhý zápas s celkovým skóre 5:1. 

Blízko k prvému víťazstvu boli Humenčania. Tí vyhrávali nad Liptovským Mikulášom od 73. minúty, keď sa presadil Sidath Sow. Hostia vyrovnali v druhej minúte nadstaveného času, keď skóroval Tomáš Gernát. „Stalo sa, čo sme si nepriali, ale ja chlapcom za odhodlanie, emóciu a bojovnosť ďakujem. Takýmto herným štýlom isto súťaž zvrátime vo svoj prospech,“ povedal tréner Humenného Miroslav Jantek

Pred 723 divákmi vo Zvolene už takmer zaznel záverečný hvizd, keď sa menilo skóre. Domáci Matúš Köröš dal gól peknou strelou spoza šestnástky v 90. minúte a nováčik súťaže získal proti dvadsaťjednotke Slovana cenné víťazstvo. Ďalší nováčik, Stará Ľubovňa Redfox FC, nastúpil proti Považskej Bystrici. Domáci boli lepší v prvom polčase, hostia v druhom. Považania skórovali ako prví, z gólu sa tešil Jakub Tancík. Za domácich vyrovnal Abdulhakim Daneji.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: