MONACObet liga

II. LIGA – V 5. kole obrat Prešova

(Zdroj: Facebook FK Spišská Nová Ves, Autor: FK Spišská Nová Ves)
Branislav Sarňák|28. aug 2023 o 15:42
Spišiaci podľahli rezerve Slovana 0:2.
Spišiaci podľahli rezerve Slovana 0:2. (Zdroj: Facebook FK Spišská Nová Ves, Autor: FK Spišská Nová Ves)

BRATISLAVA (SFZ) – Bez zaváhania KFC Komárno, bez bodu nováčikovia. V 5. kole II. ligy videli fanúšikovia 23 gólov.

Návštevu kola zaznamenali v Spišskej Novej Vsi, na stretnutie s rezervou Slovana si našlo cestu 920 fanúšikov. Tí však videli prehru domácich 0:2„Od začiatku sme mali svoj herný plán, ktorého sme sa držali. Chceli sme ustáť tlak domácich, čo sa nám podarilo. Vyrážali sme do brejkov, z jedného sme skórovali a ujali sme sa vedenia. Vyhrávali sme osobné súboje. Museli sme nútene striedať, Marušina kvôli žalúdočným problémom nahradil Murár. Aj on však výborne naskočil. Po prestávke sme potrebovali viac podržať loptu, čo sa nám vďaka dobrej organizácii aj darilo. Svojimi zákrokmi pomohol brankár Hrdina, ktorý za stavu 1:0 chytil veľkú šancu. Onedlho sme z brejku udreli po druhýkrát. Veľmi sa tešíme, že sme zvládli tento náročný zápas, pretože nás trápili zdravotné problémy. Hráči išli na dno svojich síl,“ zhodnotil pre skslovan.com tréner rezervy Slovana Vladimír Gála.
Zostrih zápasu TU!

Najviac gólov padlo v dueli 1. FC TATRAN Prešov – MŠK Žilina B. Hostia viedli po prvom polčase 2:0, domáci však nezložili zbrane, po prestávke dali štyri góly a tešili sa z výhry 4:2. „Takýto zápas som ešte nezažil, a to ich mám, či už ako hráč, alebo aj tréner, za sebou veľa. Hrali sme o jedného menej, dali štyri góly, mali obrovské množstvo šancí. Brankár Maxo Kuchynskyi nás už aj v prvom polčase podržal. Sme nesmierne šťastní, že sa nám to podarilo zlomiť. Je to signál, že sa dajú otočiť aj takéto zápasy,“ povedal pre facebookový profil FC Tatran Prešov kouč Peter Hlinka.
Zostrih zápasu TU!

Prvé víťazstvo v ročníku zaznamenali hráči MFK Dolný Kubín, ktorí zdolali FC ŠTK 1914 Šamorín 4:0. „Vedeli sme, že nič jednoduché nás v tomto zápase nečaká. Šamorín prehral doma nejaké zápasy a dosť vysoko, takže sme sa koncentrovali na tento zápas. Chvalabohu, skončilo to tak, ako to skončilo. Konečne sa roztrhlo vrece so strelenými gólmi, sme za to vďační. Sme šťastní za toto víťazstvo. Môže nám veľmi pomôcť v hlavách a tešíme sa z neho,“ vravel pre Facebook MFK Dynamo Dolný Kubín lodivod tímu z Oravy Lukáš Kaplan.
Zostrih zápasu TU!

Výhru 4:0 zaznamenali aj Púchovčania, ktorí si tri body odviezli z Trebišova. Pre Slavoj to bola tretia prehra za sebou, Púchov v tejto sezóne ešte neprehral.
Zostrih zápasu TU!

Líder KFC Komárno uchmatol plný počet bodov z ihriska Malženíc. Piatu výhru Komárna zabezpečil jediným gólom v dueli Ožvolda. 
Zostrih zápasu TU!

Stav 1:0 svietil aj na pôde FC Petržalka, kde triumfoval MŠK Považská Bystrica. O výsledku rozhodol Pagáč.
Zostrih zápasu TU!

Bodovo naprázdno vyšli doma aj hráči FK Humenné, ktorí podľahli futbalistom Spartaku Myjava 1:2. „V úvode zápasu sme začali aktívne, hrali sme vo vysokom tempe a využili sme vysoký pressing, po ktorom súper spravil chybu a dal si vlastný gól. Mali sme veľkú šancu, po ktorej to mohol byť iný zápas, no Švec nakoniec trafil len brvno a ako sa hovorí, nedáš, dostaneš. To je zlaté pravidlo futbalu, ktoré nás potrestalo a inkasovali sme vyrovnávajúci gól. V druhom polčase sme boli dominantní a rýchlejší. To sa nám vyplatilo a v závere zápasu sme strelili víťazný gól. Naša výhra je zaslúžená, vezieme si domov dôležité body a spravíme maximum preto, aby sme bodovali aj naďalej,“ uviedol pre spartakmyjava.sk asistent trénera Volodymyr Vasylyev.

Jediná remíza 5. kola sa zrodila v Žiari nad Hronom, FK Pohronie sa zmierlivo rozišiel s MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:1. „Ťažko hľadať slová po takomto zápase, keď sme až v samotnom závere inkasovaným gólom na 1:1 stratili víťazstvo. Už v minulom týždni bol mementom gól v nadstavenom čase, no my sme sa opäť nepoučili, za čo sme kruto pykali. No s pokorou a rešpektom treba priznať, že hostia si ten gól za predvedenú hru zaslúžili, majú veľmi dobrý tím, rýchle a prepracované kontry, preto je remíza na priebeh zápasu asi spravodlivá. Vypracovali si šance, my tiež, obaja sme nastrelili žrď, ale viesť v 91. minúte a nevyhrať, to zabolí. Najmä z toho pohľadu, že sme odohrali veľmi dobrý zápas a naše výkony začínajú mať stúpajúcu tendenciu. Hrali sme kombinačne, dostávali Mikuláš pod tlak, hráči sa dobre pohybovali a siahli na dno svojich síl. Je na čom určite stavať, preto sa o vývoj tohto týmu nebojím. Verím, že aj nestranný divák si prišiel na svoje, pretože sme videli jedno veľmi dobré druholigové stretnutie,“ okomentoval pre facebookový profil FK Pohronie duel domáci tréner Rastislav Urgela.
Zostrih zápasu TU!

Program 6. kola

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: