Správy

Hamšík: "Bosniaci budú pod tlakom, môže to byť naša výhoda"

Viktoria Joríkova|3. sep 2013 o 00:00

SENEC (SFZ) - Marek Hamšík: "Na čele kanonierov Serie A dlho nevydržím. Nie som strelec, ktorý dá za sezónu tridsať gólov."

SENEC (SFZ) - Marek Hamšík: "Na čele kanonierov Serie A dlho nevydržím. Nie som strelec, ktorý dá za sezónu tridsať gólov."

Marek Hamšík prišiel včera do Senca na reprezentačný zraz v dobrej nálade. Vstup do sezóny predčil všetky očakávania, keď v prvých dvoch kolách talianskej Serie A zaznamenal štyri góly. Dva do siete Bologne, ďalšie dva do siete Chievo Verony. „Veril som, že takých desať gólov za sezónu dokážem dať, no nečakal som, že už po dvoch kolách budem mať na konte štyri,“ povedal na včerajšom zraze Marek Hamšík. Nový tréner SSC Neapol Rafa Benitez zveril Marekovi v tradičnom systéme 4-2-3-1 úlohu podhrotového hráča a z nového kapitána tímu sa po dvoch kolách vykľul najlepší strelec najvyššej talianskej súťaže. „Myslím, že tam dlho nezostanem. Nie som útočník, ani kanonier, ktorý dá tridsať gólov za sezónu. Začiatok mi vyšiel, uvidíme dokedy mi strelecká forma vydrží.“

Mohla by minimálne v nasledujúcich dňoch, kedy slovenská futbalová reprezentácia odohrá kvalifikačný dvojzápas proti Bosne a Hercegovine. Marek skóroval naposledy v najcennejšom drese v auguste minulého roka v dánskom Odense a jeho góly by sa zišli v súbojoch proti lídrovi kvalifikačnej skupiny ako soľ. Strelky z talianskej Serie A však v Hamšíkovej batožine do Sarajeva nenájdeme. Ostali v Neapole. „Presne tie, s ktorými som dosiahol góly ostali doma, ale veziem kopačky rovnakého typu a rovnakej farby“,dodal s úsmevom Marek.

Bosna a Hercegovina sa chystá na veľkú futbalovú párty. Ak ich miláčikovia zdolajú Slovákov v Sarajeve a v Žiline, budú sa tešiť z postupu na MS do Brazílie. Pre Bosniakov je teraz futbal niečo viac, ako iba hra na zelenom trávniku. Domáci sú hrdí na svojich futbalistov a veria, že urobia ich krajinu slávnou. Našich hráčov čaká vo štvrtok na štadióne Bilino Polje v Zenici pravé futbalové peklo. „Všetci vieme, čo tieto dva zápasy pre Bosnu a Hercegovinu znamenajú. V každom prípade, budeme ich chcieť potrápiť. V hlavách budú mať postup, budú cítiť tlak, možno to bude naša výhoda,“ povedal smerom k blížiacemu sa dvojzápasu v Zenici 26-ročný stredopoliar SSC Neapol.

Okrem Hamšíka sa v poslednom období skvelými výkonmi prezentovali aj ďalší hráči aktuálneho kádra Jána Kozáka. Martin Škrtel nastúpil cez víkend v strede obrany FC Liverpool a v zápase proti Manchesteru United nepustil v osobných súbojoch hviezdneho Van Persieho prakticky k ničomu. Po prestupe do ruskej ligy sa v bráne Samary objavil brankár Ján Mucha, Vlado Weiss si pripísal premiérový gól v drese Olympiakosu Pireus v najvyššej gréckej súťaži. „Je len dobre, že sa herne chytilo viac hráčov a našli si miesto v nabitých kádroch v svojich kluboch. Teraz treba len pohodu a formu z klubov preniesť do reprezentácie a proti Bosne a Hercegovine podať tie najlepšie výkony,“ hovorí Marek Hamšík.

Fazónu ako hrom však majú však aj zverenci trénera Safeta Sušič. Vedad Ibiševič strelil v posledných deviatich zápasoch deväť gólov a výborné výkony podáva tiež Miralem Pjanič v drese AS Rím, či Senad Lulič v konkurenčnom Laziu. „Hrali sme s nimi pred tromi rokmi a medzitým urobili veľký pokrok. Patria medzi silné mužstvá Európy a nás čakajú dva mimoriadne náročné zápasy,“ dodal na záver Marek Hamšík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: