Správy

FUTSAL - Slovensko v premiére na EURO podľahlo Rusku 1:7

Peter Zeman|21. jan 2022 o 20:43
Gabriel Rick v súboji so Sokolovom v zápase Rusko - Slovensko 7:1 na ME 2022 v Amstredame.
Gabriel Rick v súboji so Sokolovom v zápase Rusko - Slovensko 7:1 na ME 2022 v Amstredame. (Zdroj: uefa.com)

BRATISLAVA (SFZ) – Slovenská futsalová reprezentácia podľahla v úvodnom zápase skupinovej fázy na ME 2022 v Holandsku favorizovanému Rusku vysoko 1:7. Úvodný gól zápasu strelil už v 3. min kapitán Peter Kozár, v druhom zápase sa stretne v utorok 25. januára o 20:30 s Poľskom.

V úvode zápasu sa blysol niekoľkými zákrokmi brankár Oberman a keď v 3. min našiel Drahovský na pravom krídle kapitána Kozára a ten namieril k žrdi, viedlo naše mužstvo 1:0. Peter Kozár sa tak stal autorom historicky prvého gólu slovenských futsalistov na záverečnom turnaji ME. Ruský tím mal hernú prevahu a tú pretavil do dvoch gólov v rozpätí 23 sekúnd. Najskôr sa oprel v 10. min do lopty Antoškin a vyrovnal na 1:1, onedlho Sokolov po prieniku poslal Rusov do polčasového vedenia 2:1.

V druhej časti hry Rusi potvrdzovali úlohu favorita, v 23. minúte prepálil delovkou Obermana Antoškin a v 29. min Robinho dopravil optu zblízka do siete Robinho. Brankár Oberman predviedol niekoľko skvelých zákrokov, no chybou v rozohrávke pomohol v 30. min Antoškinovi skompletizovať hetrik. Skóre zápasu na konečných 7:1 z pohľadu Ruska uzavreli Sokolov a Milovanov.

RUSKO – SLOVENSKO 7:1 (2:1)

Góly: 10., 23., 30. Antoškin, 11., 35. Sokolov, 29. Robinho, 37. Milovanov – 3. Kozár
ŽK: Antoškin (Rus.)
R: Ošomkov (Estónsko), Bugenko (Moldavsko), bez divákov.
RUSKO: Putilov – Eder Lima, Robinho, Čiškala, Davydov (Zamtaradze – Antoškin, Milovanov, Abramov, Nijazov, Abramovič, Sokolov, Paulinho, Nando)
SLOVENSKO
: Oberman – Rick, Kozár, Doša, Drahovský (Karpiak – Serbin, Ševčík, Směřička, Zdráhal, Zaťovič, Čeřovský, Turek, Ostrák)

Peter Kozár sa stal historicky prvým Slovákom, ktorý zaznamenal gól na záverečnom turnaji ME vo futsale.
Peter Kozár sa stal historicky prvým Slovákom, ktorý zaznamenal gól na záverečnom turnaji ME vo futsale. (Zdroj: uefa.com)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: