EKL - FK Zira Baku - FC DAC 1904 Dunajská Streda 4:0

25. júl 2024 o 20:36
Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. (Zdroj: FB DAC 1904)

BAKU (TASR) - Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra FC DAC 1904 Dunajská Streda prehrali v úvodnom zápase 2. predkola Európskej konferenčnej ligy na ihrisku FK Zira Baku hladko 0:4. Dvoma gólmi sa pod triumf azerbajdžanského tímu podpísal Davit Volkov, ktorý krátko po prestávke nadviazal na prvopolčasové presné zásahy Raphaela Utziga a Martinsa Juniora.

Odveta v Dunajskej Strede je na programe vo štvrtok 1. augusta o 20.30 h. Postupujúci sa v 3. predkole stretne s víťazom dvojzápasu medzi NK Osijek a FCI Levadia Tallinn.

FK Zira Baku - FC DAC 1904 Dunajská Streda 4:0 (2:0)

Góly: 51. a 53. Volkov, 29. Utzig, 31. Martins Junior
Rozhodovali: Torres - Morim, Balsa (všetci Lux.)
ŽK: Redzic (DAC)

Zira: Tiago Silva - Alijev, Mutsinzi, Ruan, Martins Junior (59. Akmedzade) - Zebli (59. Hadžijev), Nurijev (79. Kulijev), Ibrahimli - Djibrila (86. Bajramov), Volkov, Utzig (79. Isajev)

DAC: Popovič - Csinger (15. Kaša), Kačaraba, Brunetti, Mendez (54. Yapi) - Ramadan (54. Bernát), Dimun (54. Bajo), Vitális - Andzouana, Trusa (66. Almási), Redzic

Po obojstranne opatrnom úvode pohrozili ako prví domáci. V 14. minúte vnikli vo väčšom počte do pokutového územia DAC, ale ani na dvakrát ich finálne prihrávky nenašli adresáta. V 29. minúte však pokus aktívneho Djibrilu vyrazil Popovič iba pred seba, kde sa obrancovia DAC nedohodli na odkope lopty, čo šikovne využil Utzig na otvorenie skóre - 1:0. Neuplynuli ani dve minúty a ľavý bek Martins Junior si nabehol do šestnástky a technickou strelou zvýšil náskok Ziry - 2:0. DAC neprekročil svoj tieň a to mal ešte šťastie, že v závere prvého polčasu Volkov úplne voľný na päťke hlavičkoval vedľa brány.

Po ďalšej chybe hosťujúcich stopérov skóroval v 51. minúte hlavou Volkov a zvýšil už na hrozivých 0:3 z pohľadu slovenského zástupcu. To však ešte nebolo všetko, o dve minúty dostal loptu do siete opäť Volkov, tentoraz umiestnenou strelou k pravej žrdi - 4:0. DAC bol zrelý na "uterák", trošku sa zdvihol až po trojitom striedaní. Dostal sa aj do šancí, ale loptu za chrbát Tiaga Silvu nepretlačil. Najväčšiu mal striedajúci Almási. V domácej odvete tak bude potrebovať zázrak na zmazanie štvorgólového manka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: